Show biz

Bred Pit još 1987. boravio u Crnoj Gori

Izvor

Bred Pit, tada nepoznati mladi glumac, proveo je tokom snimanja filma „Tamna strana sunca“ sedam dana u Crnoj Gori, snimajući scene na Svetom Stefanu, u Kotoru i Ulcinju. U filmu koji nikada nije prikazan na teritoriji bivše Jugoslavije Pit igra mladića koji pati od teške i rijetke bolesti koju izaziva sunce. Glavnu ulogu u ovom američkom niskobudžetnom filmskom projektu igrao je Gaj Bojd, relativno poznati američki glumac, zapažen u filmovima B produkcije. Od ekipe domaćih glumaca sa prostora tadašnje Jugoslavije, episzodne uloge su igrali Milena Dravić, Stole Aranđelović i Gorica Popović. Tada je Bojd, glavni glumac filma,  zarađivao za nedjelju dana snimanja u Crnoj Gori oko 50 hiljada dolara, dok je anonimni Bred Pit bio zadovoljan honorarom od svega hljadu dolara za sedam dana.

0704pit2okRežiser Božidar Bota Nikolić, koji je Breda Pita otkrio među stotinama statista koji su konkurisali za ulogu, u jednom davnom razgovoru za nedjeljnik Monitor prisjetio se da se mladom glumcu tada veoma dopala Crna Gora i da ga je naročito tada impresionirao Perast.

- Odoh da zaradim pare u Americi i vraćam se ovdje da živim, govorio je tada mlađani Bred Pit, opijen mediteranskim suncem i ljetnjom atmosferom Kotora i Perasta. Dvadeset i tri godine kasnije, Bred Pit ponovo se, na jedan dan, obreo u Crnoj Gori i najavio da će opet pohoditi ovaj dio obale Mediterana, obećavajući da ovog puta neće čekati da proteknu pune dvije decenije.

Portal Analitika