Društvo

Srpski portal Borba, pod oznakom „ekskluzivno“, objavio informaciju staru nekoliko mjeseci tvrdi smijenjeni direktotor Upave policije

Brđanin: Jalovi su pokušaji da se opravda moja nezakonita smjena

Vijest srpskog portala Borba - koji je jutros objavio da je direktor Uprave policije Zoran Brđanin saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu ,,na okolnosti poznanstva i veza sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem“ – je informacija stara nekoliko mjeseci i nije bilo riječ o saslušanju već o davanju izjave u svojstvu svjedoka, kazao je Brđanin.

Brđanin: Jalovi su pokušaji da se opravda moja nezakonita smjena Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Tačno je samo da sam dao iskaz u svojstvu svjedoka prije nekoliko mjeseci u slučaju koji SDT vodi u vezi sa suspendovanim policijskim službenikom Ljubom Milovićem. U tome nema ničeg novog ni ekskluzivnog, niti mene stavlja u neki okvir koji mi neki, u jalovom naporu da opravdaju moju nezakonitu smjenu od strane Vlade – pokušavaju crtati, ističe Brđanin.

Ljubo Milović je dugogodišnji policijski službenik koji se nalazi u bjekstvu, a Specijalno državno tužilaštvo ga sumnjiči da je povezan sa Radojem Zvicerom, šefom “kavčana” i Petrom Lazovićem, sinom Zorana Lazovića.

Prema riječima Brđanina, očito je da se njegovi kontakti sa Milovićem iz vremena zajedničkog rada u policiji, pokušavaju iskoristiti kao medijsko spinovanje da bi se skrenula priča sa nove nezakonite odluke Vlade Dritana Abazovića koja je ignorisala odluku Upravnog suda i u četvrtak, na sjednici Vlade, konstatovala da je „Zoranu Brđaninu prestao mandat na funkciji direktora Uprave policije“.

Upravni sud je, podsjetimo, tada utvrdio da je Vlada pogrešno primijenila odredbu člana 60a Zakona o državnim službenicima i namještenicima koja se odnosi na posebne slučajeve razrješenja starješine organa uprave, s obzirom na to da Uprava policije nije samostalan organ uprave već je organizaciona jedinica Ministarstva.

Sud je takođe utvrdio da prema Zakonu mandat može prestati prije isteka vremena samo ako nadležni odbor Skupštine ne prihvati poseban izvještaj o rezultatima policije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije ili ukoliko je osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora, ako je osuđen za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za vršenje dužnosti u državnom organu, ako mu je izvršnim rješenjem izrečena disciplinska mjera prestanak radnog odnosa i u drugim slučajevima propisanim posebnim zakonom.

Portal Analitika

Komentari (9)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Sagnjeti_ce_dvojac_u_kazamatu_neregistrovani
21.08.2023. 15:26

Nije Brdjaninu lako izdrzati ne zakonite smjene i insinuacije tipova kao sto su Abazovic i Adzic. Izdrzite koliko god vise mozete gospodine Brdjanin, brzo ce doci vrijeme da ovaj dvojac lezi u neki duboki zatvorski kazamat, dje ce placati dok ne “sagnjiju”.

2
0
B Blat_neregistrovani
05.08.2023. 14:53

To je nama nasa Borba dala....Brdjo,sve dok te ovakvi napadaju znači da nijesi loš.Dosta je zamućena slika oko belvederskih desavanja ali konture se naziru...vjerujem da si,zajedno sa Sekulovicem sačuvao mir u CG tada,e,tu si se mnoguma zamjerio.

9
1
M Miki_neregistrovani
05.08.2023. 10:14

Jalovi su tvoji pokusaji da se opravda tvoja saradnja sa Kavackim klanom. Provalio te tvoj Zivkovic,potrosio te i sad sto si znjeo beri.

2
20
M Montenegro_neregistrovani
05.08.2023. 10:04

Gos Brdjanin toti smesta Adzic I Dritko atraze od Suda dase dokazu sky prepiske ikad Sud odluci kao u tvom slucaju onda te oni opet razrijse duznosti ali njihovo razresenje nije logicno jer ta vlada nema legimitet opet na Sud

20
1
p pogovorim_neregistrovani
05.08.2023. 09:35

Progovori o Belvederu jadoo, nekamne spavaju mnogi. I neka se otkriju oni koji misle da nisu.

23
1
c ctcg_neregistrovani
05.08.2023. 09:29

Zar nas ista moze iznenaditi od srbijanskih medija, cast izuzecima, nazalost, malo ih je.

23
1
V Vendeta_neregistrovani
05.08.2023. 09:20

Borba pomaže bratu Abazu i to je sve što treba da znamo!

30
3
p progledaosi_neregistrovani
05.08.2023. 09:34

@Vendeta_neregistrovani Uvijek mu je pomagala kolumbo.

22
1
T Tito_neregistrovani
05.08.2023. 18:35

@Vendeta_neregistrovani i Brdjaninu, no sad nemaju od njega informacija i excluzive pa napisali. Mada mozda je igra ovo njihova

0
5