Region

Srpska premijerka najavljuje

Branabić: Uskoro u Srbiji vakcina četvrtog proizvođača, nema popuštanja mjera

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da se očekuje da u naredne dvije nedelje Srbija dobije vakcinu protiv korona virusa četvrtog proizvodjača.

Branabić: Uskoro u Srbiji vakcina četvrtog proizvođača, nema popuštanja mjera Foto: FOTO: NIKOLA ANĐIĆ / TANJUG
BlicIzvor

"Imamo danas prelijepe vijesti za građane, čekamo posebnu potvdu o novom kontingentu vakcina", rekla je Brnabić na RTS-u i navela da će o tome sjutra ili prekosjutra govoriti predsjednik Aleksandar Vučić.

Ona je rekla da su za dodatni kontingent vakcine četvrtog proizvođača dobijene preliminarne potvrde.

"Pregovaramo svaki dan. Imamo dobre vijesti", kaže Brnabić i navodi da je Srbija među prvih pet zemalja u svijetu koja ima najviše isporučenih vakcina po glavi stanovnika.

Navela je da je Srbija do sada dobila oko 1,17 miliona vakcina, a da se očekuju dodatne količine do kraja februara.

Brnabić kaže da se skoro milion građana prijavilo za vakcinaciju, da sljedećeg utorka kreće masovna revakcinacija i otvaranje novih punktova za vakcinaciju.

"Aposlutno će biti vakcina. Svako ko bude želio da se vakciniše biće vakcina za sve", rekla je Brnabić i navela da se u svijetu vodi diplomatsko-politički rat za vakcine.

Ona je rekla da za sada nema popuštanja mjera za sprječavanje širenja koronavirusa.

Brnabić je izjavila da se Srbija, kada je riječ o pandemiji koronavirusa, drži fenomenalno i ''da živimo na korak od normalnosti, jer imamo stabilnu situaciju''.

Ona je za RTS rekla da se u Srbiji, u vrijeme kada su druge zemlje u svijetu i okruženju u lokdaunu i imaju policijski čas, prosteste, živi u normalnom okruženju.

"Moramo da imamo jednocifren procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih. Kada pogledate ostatak svijeta i Evropu vidite da žive najdalje od normalnosti i niko od stranaca ne može da vjeruje da mi ovako živimo. Razumijem ljude sto hoće da produžimo rad kafića na 22, ali mi se fenomenalno držimo. Molim se da se to tako nastavi da se ne opustimo", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da će se o ublažavanju mjera razgovarati kada se procenat novooboljelih spusti na jednocifren broj, navodeći da je dobro što trenutno stagnira.

Portal Analitika