Politika

BRAJOVIĆ: CG pokazala da je javno zdravlje prioritet

Predsjednik Parlamenta Ivan Brajović saopštio je, gostujući u Jutarnjem programu na TVCG, da je Crna Gora preduzela pravovremeno, sve mjere i adekvatne mjere, te da je uspjela dugo da odgodi pojavu epidemije. Istakao je da su parlamentarni izbori daleko, ali da ništa nije preče od zdravlja, dodajući da su odgodili izbore u Tivtu, te da će isto uraditi i sa narednim izborima, ukoliko bude neophodno, jer nema dilemu da je zdravlje uvjek na prvom mjestu.

BRAJOVIĆ:  CG pokazala da je javno zdravlje prioritet Foto: Portal Analitika
RTCGIzvor

"Crna Gora i cijeli svijet se suočavaju sa izazovom kakav novija istorija nije zabilježila. Vrlo je važno da svi budemo odgovorni i disciplinovani. Moram da istaknem da je CG preuzela pravovremeno, sve mjere i adekvatne mjere. Mi smo dugo odlagali pojavu epidemije.

Vrlo je važno da nemamo nagao i drastičan porast zaraženih, da bi sistem mogao blagovremeno reagovati, istakao je on.

Zahvalio je svima, a pogotovo zdravstvenim radnicima, vojsci, svima koji ovih dana rada i koji rizikuju zdravlje svoje porodice.

"Od nas se samo zahtjeva da budemo krajnje disciplinovani i krajnje odgovorni. Sigurno će tih mjera biti još i sigurno će se mijenjati iz dana u dan, ali važno je da je Crna Gora reagovala preventivno i pravovremeno", istakao je Brajović.

Osnovno je da poštujemo preporuke nadležnih i stručnih ljudi, rekao je on.

"Mislim da je u kratkom vremenu osmišljen i realizovan projekat "Uči doma" kojim ćemo se dičiti. Mi smo baš na vrijeme preduzeli sve restriktivne mjere, i tim se zaista možemo pohvaliti," rekao je Brajović.

Ovakve krizne situacije bude ono najbolje u našem društvu i humanost i čojstvo, rekao je on.

U petak sjednica Kolegijuma

"I Skupština je tu da poštuje preporuke, zato smo otkazali sjednice. Održavamo često sjednice kolegijuma. U petak 27. marta ćemo održati sjednicu Kolegijuma gdje ćemo analizirati sve dosadašnje mjere i da vidimo šta nas čeka u budućnosti. Zato Skupština funkcioniše u smanjenom obimu," rekao je Brajović.

U velikim razvijenim zemljama došlo je do naglog porasta oboljelih, Crna Gora to, za sada, uspjeva da spriječi.

O eventualnom odgađanju parlamentarnih izbora

"Ništa nije preče od zdravlja, daleko je sada da pričamo o tome šta će biti i hoće li biti parlamentarnih izbora, nadam se da će koronavirus do jeseni biti prošlost, ali ako budemo morali da odgodimo izbore, važno je znati da je zdravlje najbitnije, odgodili smo i izbore u Tivtu i nemamo dilemu u vezi sa tim šta je bitnije. Zdravlje je na prvom mjestu," istakao je on.

"Svaki segment našeg društva suočava se sa problemima, i ekonomija i važno je da donosimo nove mjere, i samo svi zajedno možemo da se suočimo sa problemima na pravi način," rekao je Brajović.

On je istakao da krizne situacije bude ono najbolje u nama, te da se tada razlike stavljau po strani.

Portal Analitika