Region

Protjerani ambasador Srbije naveo da je prihvatio i da se po Crnoj Gori kreće pješke i ličnim vozilom

Božoviću oduzeto službeno vozilo: Selaković lažni patriota, tu je samo kad treba da se dobije ministarska funkcija

Protjerani ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović rekao je da je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković naredio da mu se oduzme službeno vozilo koje ima diplomatske tablice, zbog čega može da bude "izložen najvećem mogućem progonu i opasnosti". On je u video objavi, koja se dijeli po društvenim mrežama, Selakovića nazvao “lažnim patriotom” i “lažnim rodoljubom”, koji je tu “samo kad treba da se dobije ministarska funkcija”.

Božoviću oduzeto službeno vozilo: Selaković lažni patriota, tu je samo kad treba da se dobije ministarska funkcija Foto: Foto E-Stock/Petar Jovanović/Filip Krainčanić/Nova.rs
nova.rsIzvor

Prije skoro dvije godine Vladimir Božović u Crnoj Gori proglašen je personom non grata, a uprkos tome sve vrijeme je primao ambasadorsku platu od oko 4.400 eura, piše Nova S.

Iako su ga crnogorske vlasti protjerale, on je povremeno odlazio u Crnu Goru, a u javnosti govorio da je i dalje ambasador Srbije, ali da funkciju obavlja iz Beograda.

Njemu je prije dva dana i formalno zabranjen ulazak u Crnu Goru, u trenutku kada je bio u našoj državi.

On je snimio video u centru Podgorice, u kome je zbog odluke o zabrani ulaska napao i ministra spoljnih poslova Srbije Nikolu Selakovića.

Božović je rekao da ga je posebno zaboljelo što je Selaković, odmah po traženju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da bude protjeran i uhapšen, naredio da mu se oduzme službeno vozillo koje ima diplomatske tablice.

"I tako i preostali jedini znak i zaštitu mene, mog dostojanstva kao ambasadora Srbije, zaštite moje porodice koja je tada bila sa mnom, sina, supruge i mojih roditelja… On je naredio da mi se oduzme službeno vozilo i da budem tako izložen najvećem mogućem progonu i opasnosti", rekao je Božović.

On je naveo da je to prihvatio i da se po Crnoj Gori kreće pješke i njegovim ličnim vozilom.

"Neka to bude na obraz i na čast ministru Selakoviću, o čemu ću ja govoriti na Glavnom odboru i upoznati presjednika Srbije i upoznati srpsku javnost o tim i takvim postupcima lažnih patriota, lažnih rodoljuba koji su samo tu kada treba da se dobije položaj, ministarska funkcija, a kada treba braniti srpstvo i srpske nacionalne i državne interese onda se tu skrivamo iza predsjednika, ambasadora, iza drugih ljudi", naveo je vidno ljut Božović.

Video u kom je napao resornog ministra više ne može da se nađe na njegovim nalozima na društvenim mrežama, a u vrijeme dok je na granici čekao rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, snimio je još jedan klip.

On je rekao da je skandal da mu se zabranjuje ulaz u zemlju u kojoj je rođen i da se nikad nije miješao u unutrašnje stvari Crne Gore, niti da je ikada dobio nalog od predsjednika Srbije da učini bilo šta protiv Crne Gore, njenih organa vlasti ili njenih interesa.

Portal Analitika

Komentari (28)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nikšićanin62_neregistrovani
04.10.2022. 09:51

Gubi se smeće...sram te i stid za vazda bilo. Izdajniče neviđenih razmjera!

1
0
P Patriota_neregistrovani
03.10.2022. 23:28

Iskoristi dok je Marko šubara predsjednik opštine da otvoriš kafanu u Nikšiću, kao nekada davno dok nijesi dušu prodao ****.

3
0
Č Čoče_neregistrovani
03.10.2022. 12:17

U Fukare oči od spl*****

1
0
T TekeHa_neregistrovani
02.10.2022. 17:38

Ajde što kukaš vazda imaš slobodnu zonu izmedju Crne Gore i Srbije pa se tu nastani kad te niko neće.

7
0
z zbir_neregistrovani
02.10.2022. 14:16

kme kme....mozda ima mjesta nedje....za kadrovsko rjesenje koje se odaziva na ime Božovoć......naravno sa autom

10
0
k kovac_neregistrovani
02.10.2022. 13:35

predlazem da mu Ministar Kovač ustupi svoje vozilo radi obavljanja duznosti ...dok je u CG...a u medjuvrenu da se otvori neki racun i da se slanjem poruka skupljaju pare da se pomogne covek koji se odrekao svojih rad korita tudjeg , a sad ga micu sa tog korita.

14
0
R Rukffaš
02.10.2022. 12:50

Tipičan nikšićki naglasak.

16
0
p parizanskiput_neregistrovani
02.10.2022. 12:49

CUTI BRUKO PORODICE BOZOVICA IZ NIKSICA

19
0
S SavaKovacevic_neregistrovani
02.10.2022. 12:31

Izdajnici za jednokratnu upotrebu tako prođu,svakome prema zasluzi Božoviću.

22
0
s sava942
02.10.2022. 12:20

UMJESTO ŠTO KUKAŠ ZA SLUŽBENIM VOZILOM BOLJE BI TI BILO DA ZALELEČEŠ NAD SOPSTVENIM OBRAZOM KOGA SI DAVNO IZGUBIO.

26
0
R RR_neregistrovani
02.10.2022. 12:14

Sve će to reglisati Marko Kovač jer si ti aktuelni ambasador.

17
2
M Marojevic_neregistrovani
02.10.2022. 12:11

Kakva tranja od covjeka. Smrad i izdaja zive do vijeka ..

22
0
T Treba_tako_neregistrovani
02.10.2022. 12:05

Tako oni vas koji izdajete CGORU za korito. Đe ćeš sada izdajniče? Možeš u DF ili URA.

32
0
S Staropodgoricanka_neregistrovani
02.10.2022. 12:04

Ako vec govoris ekavicom, nosis znacku Srbije na sakou i zavrsavas govor sa «  Zivela Srbija » bolje ti je da ostanes zauvijek tamo daleko od mora, tako si siguran da si svoj na svome

31
0
t total__neregistrovani
02.10.2022. 12:01

A isao je i Zmaj od Nocaja, inace čiste Crnogorake krvi, Pivljanin, vrsni junak i vojskovođa, mnogo i mnogo uradio za Srbiju, pa ga Obrenovic isporuči Turcima.. A ne tebe splačino izdajnička.. Srbi ŽELE da naše more bude njihovo, a ne da budemo jedan narod, utuvite to jednom za vjek vjekova.. Posrbica moze biti samo onaj koji ne zna Srbe nit je ikad krocio nogom u Srbiju.. Pa, oni velicaju Stefana i dice se sa njim, koji je sestru Milicu doslovno odveo Bajazitu u Bursu.. I danas se neznaveni ljudi iz Cg dice da su dio tog "slavnog naroda" i "slavne istorije".. Da ne pricamo o postavljanju Patrijarha od strane Turaka, koji je ubirao harač za njih.. Zbog cega je MCP i otisla svojim putem.. Ili o tome kako su dobili Beogrd, od koga i na koji nacin.. Pa bi sad, da naša, Cg, slavna istorija bude malo "zajednička".. Ma važi, naravno, taman posla da necemo prihvatiti, ono objeručke ko i vi Turke.. Pih..

6
1