Region

"Zabrinjava netransparentno otvaranje jedne od najmodernijih klinika u Evropi"

Božović: Ukoliko je tačno da se iza klinike BioCell krije zloupotreba interesa dvije Vlade, onda je to skandal evropskih razmjera

Iako je Džihan Abazović, brat odlazećeg crnogorskog premijera ranije više puta demantovao da otvara kliniku, 30.septembra u Beogradu je svečano otvorio jednu od najsavremenijih medicinskih ustanova u Evropi. Sagovornici Gradske televizije pitaju se da li je moguće da iza otvaranja klinike zapravo stoje vlade dvije države. Iako je Džihan Abazović tvrdio da su vlasnici klinike isključivo ljekari, podaci Agencije za privredni registar u Srbiji pokazuju da 90 odsto vlasništva pripada ofšor kompaniji sa Kipra do čijeg većinskog vlasnika nije moguće doći.

Božović: Ukoliko je tačno da se iza klinike BioCell krije zloupotreba interesa dvije Vlade, onda je to skandal evropskih razmjera Foto: UGC
Gradski portalIzvor

Zabrinjava netransparentno otvaranje jedne od najmodernijih klinika u Evropi, među čijim su vlasnicima brat odlazećeg premijera Crne Gore Džihan Abazović i partnerka premijerke Srbije Ane Brnabić, Milica Đurđić, kaže direktor Akademije za razvoj demokratije iz Beograda, Balša Božović.

Smatra da je jasno da je za takav projekat potrebno više desetina milliona eura, te da se postavlja pitanje odakle zapravo novac koji se tu potrošio i koje je njegovo porijeklo.

“Nekako ostaje pod velikim znakom pitanja da li se iza toga biznisa na kraju krije i jedna zloupotreba interesa od strane premijerke Srbije i od strane premijera Crne Gore, jer ukoliko su dve vlade stale iza te klinike, ukoliko bi se to ispostavilo kao tačno, to je onda zaista neverovatan skandal, evropskih razmera. U tom smislu bi bilo potrebno da reaguju čak i neke međunarodne institucije”, ističe Božović.

Sa njim je saglasan i novinar Predrag Popović, koji podsjeća na izjavu brata crnogorskog premijera, Džihana Abazovića, koji je rekao da su vlasnici klinike BioCell isključivo ljekari.

„Što se naravno pokazalo netačnim jer je dovoljno da se pogledaju podaci iz srpskog APR-a (Agencije za privredne registre) i da se vidi da je samo 10% vlasništva u posedu lekara koji su angažovani u toj klinici, a 90% vlasništva ima kompanija sa Kipra. Mi smo pokušavali da dođemo do tih podataka, da se otkrije kompletna vlasnička struktura, ali to je jako teško jer je reč o offshore kompaniji”, objašnjava Popović.

Zabrinjava prikrivanje vlasničke strukture novootvorne bolnice, ističu naši sagovornici, kao i to što brat crnogorskog premijera i partnerka Ane Brnabić, imajući u vidu značaj funkcija koje članovi njihovih porodica obnašaju, ne nalaze za shodno da objasne javnosti odakle im novac za jednu od najmodernijih klinika u Evropi.

 

 

Beograd: Otvorena klinika Džihana Abazovića i partnerke Ane Brnabić
7
Beograd: Otvorena klinika Džihana Abazovića i partnerke Ane…
04.10.2022 23:15

 

 

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
K Karadag
06.10.2022. 10:29

Dzihan je lazov kao i brat mu Dritan ,sto se cudite.Oni dvoica kad se sretnu jedan drugom pokazuju licne karte da je druga strana sigurna da prva ne laze i obrnuto.Tek nakon toga bratski se izljube.Pi.

4
0
s sava942
05.10.2022. 19:04

DRITANE, IZDSJNIČE SRAM TE I STID BILO B... LJUDSKA.

17
1
s samo_posmatram_neregistrovani
05.10.2022. 18:52

Bilo bi interesantno videti, koće iz C.G. biti prvi pacijenti, kladim se da će ovi što se najviše bune i negoduju prvi doljećeti u Beograd i to Air Srbijom 😘.

12
3
a adačuš_neregistrovani
05.10.2022. 18:51

Cijela ta familija su lažovi i lopovi.Zarad bratovog biznisa je "reljaksirano" dao crnogorske svetinje tuđoj crkvi i državi.Samo zbog toga sreće više imati neće.Pala je kletva Sv.Petra I na njega.Uviđeće brzo da mu život više ne valja paśega *****

22
1
I Ipi_neregistrovani
05.10.2022. 18:36

Pa dritanga je Crnu Goru prodala zarad te klinike to je i djeci jasno

29
1
R Rukfaš_neregistrovani
05.10.2022. 18:34

3500 m2 po minimum 2000 €/m2 za luksuzno opremljene prostore za tu namjenu je 7 miliona. A oprema koja je najsavremenija košta mnogo više od toga. Neće to podkrpiti 21 milion. Ko zna kakva nam se još izdaja sprema.

29
1