Protokol

Ambasador Srbije u CG poručio

Božović u HN: Djeci da budu uzor Obilić, Karađorđe i Tesla

Naravno da ovolika tradicija FK „Obilića“ od 1924 godine obavezuje i znači nastavak da naša djeca vide uzor u onoj čuvenoj maksimi u zdravom tijelu zdrav duh i u ljudima kao što su Miloš Obilić, Sveti Petar Cetinjski, Njegoš, Karađorđe i Nikola Tesla i dr. i dok su to uzori našoj djeci i mladima ne moramo brinuti za njihovu budućnost, istakao je Božović

Vladimir Božović Foto: Novosti.rs
Vladimir Božović
PAIzvor

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je juče u sklopu svoje radne posjete sa svojim saradnicima obišao i srpski fudbalski klub „Obilić“ i Kulturno sportski centar „Karađorđe“ u Herceg Novom.

„Na sportskom terenu „Obilića“ upriličen susret sa više fudbalskih selekcija sportskog kluba kao i članovima i rukovodstvima pomenutih udruženja. Rukovodstvo i članovi pomenutih udruženja su se zahvalili ambasadoru na posjeti. U prijatnom okruženju otvorene su teme o značaju za funkcionisanje pomenutih udruženja“, ističe se u saopštenju Ambasade Srbije.

U saopštenju se navodi da je FK ,, Obilić“ kroz desetogodišnji rad kluba u velikoj mjeri doprinio razvoju sporta, radeći na razvoju psihofizičkih sposobnostii sportskog znanja kod svakog djeteta individualno, zatim kolektivno doprinoseći značajnim promjenama i poboljšanima sporta na nivou države. 

„U klubu su dobrodošla sva djeca bez obzira na rasu ,pol ,vjersku i nacionalnu pripadnost i druga lična svojstva, kao i djeca iz Dečijeg doma ,,Mladost“ iz Bijele i djeca čiji roditelji nijesu situirani. Primarni cilj Kluba jeste da očuvaju omladinu od svakog vida poroka i društvenog posrnuća, i da pomognu da postanu ugledni poštovani građani prije svega“, stoji u saopštenju.

Božović im se zahvalio na dosadašnjem trudu i radu i istakao: ,,Nama je jako važno da kulturno umjetničko društvoKarađorđei FK “Obilić“ promovišu to zajedništvo, promovišu to bratstvo i prijateljstvo nikoga ne mrzeći ne dijeleći se. Nama je dosta podjela, dosta nam je mržnje, sujete, bratske omraze negativnih stvari, to treba sve da ostavljamo iza sebe i da promovišemo bratske i prijateljske odnose odnose uvažavanja i poštovanja. Naravno da ovolika tradicijaFK „Obilića“ od 1924 godine obavezuje i znači nastavak da naša djeca vide uzor u onoj čuvenoj maksimi u zdravom tijelu zdrav duh i u ljudima kao što su Miloš Obilić, Sveti Petar Cetinjski, Njegoš, Karađorđe i Nikola Tesla i dr. idok su to uzori to uzori našoj djeci i mladima ne moramo brinuti za njihovu budućnost“. 

Dodao je kako je siguran da kada prenese ovakve pozitivne utiske predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom timu da će obezbjediti mnogo veću podršku i pomoć nego što ju je klub do sada imao. 

„Domaćini dočeka Predrag Vujnović predsjednik Srpskog kulturnog centara „Karađorđe“ koji je i takođe i potpredsjednik FK "Obilić“ i članovi uprave FK „Obilić“ Boro Lučić, Milica Lučić sa ostalim rukovodstvom pomenutih udruženja su se još jednom zahvalili na posjeti i spremnosti za pomoć“, zaključuje se u saopštenju ambasade Srbije.

Portal Analitika