Zabava

FOTO/VIDEO

Božo Vrećo nastupio na Cetinju: Glasom i sevdahom oduševio publiku

Bosanskohercegovački umjetnik, izvođač i autor tradicionalnih pjesama i sevdalinki, Božo Vrećo održao je koncert na Ljetnjoj pozornici.

Božo Vrećo nastupio na Cetinju: Glasom i sevdahom oduševio publiku Foto: RTV Cetinje
RTV Cetinje Izvor

Umjetnik čarobnog glasa, kojeg nazivaju princem sevdaha, poznat je po a kapela izvođenju sevdalinki i kombinacijama tradicionalnog sevdaha sa elementima džeza, soula i bluza, kao i originalnim nastupima.

Energijom koju isijava i toplinom u glasu, jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, očarao je publiku različitih generacija.

Majstorski i emotivno otpjevanim sevdalinkama oduševio je publiku koja ga je nagradila gromoglasnim aplauzom, a za spektakularan nastup dobio je i buket ruža od najmlađih obožavalaca.

U čarobnom ambijentu amfiteatra pod Orlovim kršem nizali su se hitovi sa Vrećova četiri objavljena solo albuma “Moj sevdah” (2014), “Pandora” (2017), “Melek” (2018) i “Lacrimae” (2020).

Božo Vrećo, inače važi za „umjetnika anđeoskog glasa”, kako ga opisuje New York Times. Po pisanju eminentnog lista, Vrećo je prepoznatljiv kao izvrsni izvođač, autor i kompozitor sevdalinki, a glavni sinonim za njega je, kako se navodi, potpuna sloboda u izrazu.

Kulturno-zabavni program u Prijestonici nastavlja se večeras, kada će na Balšića pazaru od 20 časova nastupiti Marko Louis koji će cetinjskoj publici i svim posjetiocima predstaviti svoj prvi autorski album i obrade pjesama kojima daje novi duh i oblik.

Organizatori manifestacije su Prijestonica Cetinje i Centar za kulturu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.