Politika

Bošnjak: Multietnički sklad pokušavaju narušiti provokacijama

Najveće bogatstvo Crne Gore je multietnički sklad, koji pokušavaju da naruše određene strukture provokacijama u predizbornoj kampanji, kazala je potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak na sastanku sa ambasadorkom Turske u Podgorici Songul Ozan.

Bošnjak: Multietnički sklad pokušavaju narušiti provokacijama Foto: VCG
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornice su se, kako je saopšteno iz Skupštine, saglasile da takav vid provokacije mora biti osuđen od svih političkih činilaca i javnosti, kao i da pravosudni organi u što kraćem roku moraju da pronađu počinioce.

Bošnjak i Ozan su se saglasile da Crnu Goru i Tursku veže dugogodišnja i bogata tradicija i slična kultura.

Bošnjak je istakla problem niskog stepena zastupljenosti žena na mjestima odlučivanja, ali i njihove ugroženosti u Crnoj Gori i na Balkanu.

Ona je predstavila predlog formiranja ženskog kluba, kao i plan za organizovanje okruglog stola na temu nasilja nad ženama na koji će biti pozvane ženske predstavnice diplomatskog kora u Crnoj Gori.

Bošnjak je, kako je saopšteno, zahvalila na svim aktivnostima i donacijama Turske.

„Najveće bogatstvo Crne Gore je multietnički sklad, koji kako Bošnjak smatra, pokušavaju narušiti određene strukture provokacijama u predizbornoj kampanji“, navodi se u saopštenju.

Ozan je istakla da u Crnoj Gori vidi povjerljivog partnera i saveznika u NATO-u, kao i njenu ključnu ulogu u održavanju mira na Balkanu.

Ona je kazala da se kontinuitet dobre saradnje, posebno u oblasti ekonomije, mora nastaviti i u budućem periodu, ali i podstaći i osnažiti crnogorski preduzetnici da ulažu i investiraju u Tursku kako bi međusobno jačale ekonomije obje države.

Ozan se, kako se navodi, osvrnula i na više od 120 razvojnih projekata koji su realizovani u Crnoj Gori u saradnji sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju.

Ona je zahvalila Bošnjak na pozivu za sastanak i čestitala izbor za prvu potpredsjendicu Skupštine u istoriji Crne Gore i navela da je spremna da aktivno pomogne u svim aktivnostima koje se tiču promovisanja ženskih prava.

Ozan je kazala da je zainteresovana da organizuje posjetu turskom parlamentu, u cilju razmjene iskustava, ali i dobre prakse koju posjeduje Turska kada je pitanju zastupljenost žena u politici.

Portal Analitika