Društvo

Upozoravaju da se podriva nezavisnost Agencije

Bošković zatražio sastanak sa Abazovićem, dio članova SAEM se ogradio

Predsjednik Savjeta Agencije za elektronske medije Branko Bošković uputio je zahtjev za sastanak odlazećem premijeru Dritanu Abazoviću.

Bošković zatražio sastanak sa Abazovićem, dio članova SAEM se ogradio Foto: UGC
Antena MIzvor

U zahtjevu, sa kojim su juče upoznati članovi Savjeta, pored ostalog se navodi:

"Molim Vas da u skladu sa Vašim vremenom održimo sastanak na kome bismo razgovarali o nacrtu Zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama koji bi ubrzo trebalo da uđe u skupštinsku proceduru i Medijskoj strategiji Crne Gore 2023/2027."

Dio članova Savjeta AEM - Andrijana Nikolić i Rajko Todorović, prema saznanjima Antene M, ogradio se od ovog zahtjeva.

U dopisu koji su Nikolić i Todorović uputili Boškoviću, ostalim članovima Savjeta kao i stručnim službama Agencije, te v.d. direktoru AEM Nikoli Ivanoviću, stoji da se ograđuju od najavljenog razgovora.

"Agencija je nezavisni regulatorni organ za oblast audiovizuelnih medijskih usluga i kao samostalni pravni subjekat ona je funkcionalno nezavisna od bilo kojeg državnog organa, tako da samoinicijativni politički izleti predsjednika Savjeta imaju isključivo politički populizam koji ne donosi ništa dobro ni Agenciji ni Savjetu ni zaposlenima, jer se ovim potezom direktno podriva Agencija i njena nezavisnost", stoji u dopisu u koji je Antena M imala uvid.

Portal Analitika