Društvo

Borovinić Bojović: Ministarstvo zdravlja građanima nikad neće okrenuti leđa

“Uprkos tome što dvije decenije lično svjedočim pregalaštvu i humanosti crnogorskih ljekara i ostalih zdravstvenih radnika, izuzeci, s vremena na vrijeme, opominju”. Ovo je poruka ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović kolegama, ali i svim pacijentkinjama u Crnoj Gori, a povodom pisma grupe građana koji su se organizovali na društvenim mrežama i Ministarstvu zdravlja ukazali na anonimna iskustva u oblasti ginekologije koja su, najblaže rečeno, užasavajuća.

Borovinić Bojović: Ministarstvo zdravlja građanima nikad neće okrenuti leđa Foto: Foto: Gov.me
Portal AnalitikaIzvor

''Bez obzira na postojanje ili nepostojanje materijalnih dokaza, zajednički cilj je zdravlje i dobrobit građana. Zdravlje, kao stanje psihičkog, fizičkog i socijalnog blagostanja. Shodno tome, učinićemo sve da našim građankama (majkama, sestrama, kćerkama) obezbijedimo najoptimalnije uslove pregleda.

Za početak, pozivam direktoricu Kliničkog centra Crne Gore, dr Ljiljanu Radulović da na Klinici za ginekologiju i akušerstvo angažuje kliničkog psihologa, koji će nesumnjivo doprinijeti kvalitetu kompletnog pregleda'', kazala je ona.

Kako dodaje, takođe od svih ostalnih čelnika u zdravstvu zahtijeva da detaljno analiziraju postojanje eventualnih nedostataka ili primjedbi pacijentkinja i o tome, bez odlaganja, obavijeste njene kolege u Ministarstvu zdravlja i nju lično.

''Takođe, s obzirom na to da postoji obrazac za žalbe, upućujemo sve pacijentkinje da svaki vid verbalnog ili bilo kakvog drugog neprimjerenog postupanja bilo kojeg zdravstvenog radnika blagovremeno prijave.

Ministarstvo kojim rukovodim ne postoji radi sebe već radi svih građana.

Zahvaljujem na inicijativi. Ministarstvo zdravlja građanima nikad neće okrenuti leđa. U meni ćete uvjek imati predusretljivog ljekara i funkcionera'', zaključuje Borovinić Bojović.


Portal Analitika