Ostalo

Favoriti za trofej Elektroprivreda i Budućnost

Borba za prestižni pehar počinje 27. aprila: Herceg Novi domaćin četiri šahovske lige

Herceg Novi će od 27. aprila do 4. maja biti domaćin četiri ligaška klupska takmičenja u šahu - Premijer, Prve, Ženske i Pionirske lige.

Borba za prestižni pehar počinje 27. aprila: Herceg Novi domaćin četiri šahovske lige Foto: ŠSCG
Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštili iz Šahovskog saveza, u Premijer ligi nastupiće, po rednim brojevima koji su danas izvučeni, Prosvjeta, Rudar, Budućnost, Mladost, Mimoza, Crnogorac, Nikšić, Omladinac Budućnost, Elektroprivreda i Herceg Novi, saopšteno 

Očekuje se da se borba za prestižni pehar vodi između Budućnosti, koju će predvoditi velemajstori Robert Markuš i Nikola Đukić, Elektroprivrede za koju nastupaju Denis Kadrić, Nikita Petrov i Luka Drašković, Herceg Novog koji u sastavu ima pet velemajstora i nekadašnjeg šampiona Evrope, Ivana Šarića.

U krugu favorita je i branilac trofeja, ekipa Crnogorca sa Cetinja.

Iz lige ispadaju dvije ekipe, a zanimljiva će biti i borba za opstanak.

U prvoj ligi takmičiće se ekipe Zore, Zete, Dijagonala, Berana, Rokade, Dame, Rumije, Cetinja, Osnovnih i srednjih škola i 7. Oktobra.

Za dva mjesta koje vode u Premijer ligu boriće se boriće se deset ekipa, a kao najozbiljniji kandidati ističu se Zora, Zeta i Dama.

Najslabije dvije ekipe preseliće se u Drugu ligu.

Ženska liga imaće šest klubova - Budućnost, Crnogorac, Elektroprivreda, Herceg Novi, Dama i Univerzitet Crne Gore.

Titulu brani ekipa Elektroprivrede.

Spektakl u Herceg Novom upotpuniće pionirska liga sa 13 ekipa.

Mladost iz Nikšića imaće tri ekipe, Budućnost i Dijagonale po dvije, a po jednu Elektroprivreda, Nikšić, Rumija, Dama, Herceg Novi i Šavnik.

Organizator takmičenja je Šahovski savez Crne Gore, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i Ministarstvom sportom i mladih, koji je pokrovitelj.

Partije iz Herceg Novog biće prenošene na kanalima Mne sport televizije.

Portal Analitika