Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Borančić: Valjda je sad Vladi jasno da IBAR-a nema uz koketiranje sa Vučićem za koga su uz sve akrobacije i dalje "odvratni"

“Njihov jedini interes je da zadrže Crnu Goru u balkanskim kaljugama"

Borančić: Valjda je sad Vladi jasno da IBAR-a nema uz koketiranje sa Vučićem za koga su uz sve akrobacije i dalje "odvratni"

“Pružili smo ruku i priliku crnogorskoj Vladi da se iščupa od takve nemani, međutim njima i nakon svega manjka hrabrosti i pameti. I ne plašim se što će oni završiti u blatu sa svojim regionalnim uzorima, plašim se posljedica po Crnu Goru”, upozorava Borančić

Borančić: Valjda je sad Vladi jasno da IBAR-a nema uz koketiranje sa Vučićem za koga su uz sve akrobacije i dalje "odvratni" Foto: Liberalna partija
Portal AnalitikaIzvor

“Valjda je, nakon posljednjeg Vučićevog agresivnog nastupa, i našoj Vladi sve jasno? Dok god se trude da zadovolje nečije tuđe interese uvijek će služiti kao moneta za potkusurivanje i biti tretirani, ne kao državnici, već kao drugorazredni političari za iskaljivanje frustracija”, poručio je potpredsjednik Liberalne partijeAmmar Borančić.

Kako dodaje, uz sve komične vratolomije i neprincipijelne akrobacije sa amandmanima na Rezoluciju o Srebrenici, za predsjednika Srbije to je "odvratna igra i perfidni trik" u čemu smo vjerovatno jedino i saglasni. 

“Laž je uvijek komplikovana a istina je jednostavna i uvijek se isplati, koliko god teška, a to bi značilo nedvosmislenu podršku Rezoluciji o Srebrenici i jasnu poruku Vlade Crne Gore da je spreman da doprinese suočavanju sa prošlošću i konačnom miru na temelju činjenica u regionu”, ističe on.

Oni su, kaže, ipak izabrali da koketiraju sa gubitničkim i podlim politikama zvaničnog Beograda koje najviše štete nanose upravo sopstvenom narodu koji uporno guraju u mrak i blato u kojem se razni vučići, vulini i dačići najbolje snalaze i brigaju mnogo za građane. 

“Pružili smo ruku i priliku crnogorskoj Vladi da se iščupa od takve nemani, međutim njima i nakon svega manjka hrabrosti i pameti. I ne plašim se što će oni završiti u blatu sa svojim regionalnim uzorima, plašim se posljedica po Crnu Goru”, upozorava Borančić.

Nada se, kaže, da je nakon svega, premijeru Spajiću jasno da IBAR nije interes njegovih partnera u vlasti i njihovih mentora na Terazijama.

“Njihov jedini interes je da zadrže Crnu Goru u balkanskim kaljugama kako bi dokazali da ne možemo bolje od ovoga a oni nastavili da zadovoljavaju svoje lične i porodične interese. Većinska Crna Gora, ipak, uvijek će ostati na strani istine i pravde, i kad vrijeme posrtaja prođe ostaće kao zalog za bolju, evropskiju i moderniju državu i društvo. Preduslov za to vrijeme je hitna rekonstrukcija Vlade bez onih koji besramno rade protiv interesa građana Crne Gore i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora”, zaključio je Borančić.

Portal Analitika