Show biz

Bono objavio memoare "Predaja"

Bono, frontmen grupe U2, objavio je memoare "Predaja" u kojima detaljno opisuje svoje putovanje od odrastanja u Dablinu do predvođenja jednog od najistaknutijih rok bendova na svijetu.


Bono objavio memoare "Predaja" Foto: AFP
Portal AnalitikaIzvor

Introspektivna knjiga organizovana je kroz 40 različitih pjesama grupe U2, uključujući 40 originalnih crteža.

Umjetnik rođen kao Pol Dejvid Hjuson (62), dugogodišnji je humanitarac poznat po zalaganju za razne ciljeve, između ostalih, borbu protiv siromaštva i AIDS-a.

U knjizi od 500 stranica, Bono govori o tim ambicijama, ali i svom odrastanju i tragedijama. Majka mu je iznenada umrla kad je imao 14 godina, a opisao je i svoju operaciju srca 2016. godine.

Osvrće se na nedoumice i pisanje pjesama, kao i na „pseudoreligiozni dio bivanja rok zvijezde, kako neuredno pretvaramo u mesijansko“.

Roker će promovisati svoje memoare na dvonedjeljnoj turneji pod nazivom „Stories of Surrender“, koja ove nedjelje počinje u Njujorku, a Bono će se zaustaviti u Čikagu, Londonu, Berlinu, Parizu, Madridu i, naravno, Dablinu.

„Kad sam počeo da pišem ovu knjigu, nadao sam se da ću detaljno prenijeti ono što sam ranije samo skicirao u pjesmama“, rekao je Bono ranije ove godine.

„Predaja je za mene riječ prepuna značenja. Odrastajući u Irskoj sedamdesetih godina s podignutim šakama (muzički govoreći), to nije bio prirodan koncept“, nastavio je.

„Još uvijek se borim s ovom najponiznijom zapovijesti. U bendu, u svom braku, u svojoj vjeri, u svom životu aktiviste“, dodao je.

„Predaja je priča o nedostatku napretka jednog hodočasnika…Uz puno zabave na putu“, rekao je Bono.

Portal Analitika