Politika

Bogdanović: Krivokapić se ne miri sa tim da je vrijeme da napusti poziciju premijera

Poslije 200 dana imamo ministra poljoprivrede koji stočarima poručuje da nije nadležan za problem poljoprivrede, ministra finansija koji javno kaže da ne smije reći kod koga će zadužiti državu, u kojoj premijer saziva pressove da bi saopštio da je laž da postoji samo ovaj svijet, saopštio je na Tviteru generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

Bogdanović: Krivokapić se ne miri sa tim da je vrijeme da napusti poziciju premijera Foto: PA
Portal Analitika/TwitterIzvor

"Imamo novu državnu kompaniju čiji avioni lete i vraćaju se bez ijednog putnika, a rješenje za rast nezaposlenosti, cijena i nestašicu medikamenata na bolničkim odjeljenjima postala je obnova crkava. Glavni državni urbanista je osvjedočeni divlji graditelj.

Dok se progone učesnici Dana pobjede, imamo pomirenje javnim prikazivanjem filmova Borisa Malagurskog, koga 24 sata obezbjeđuju službenici građana, a imamo i dugotrajnu ćutnju nadležnog ministra o saobraćajnom karambolu koji je izazvao pripiti državni službenik", navodi Bogdanović.

Imamo, kako kaže, premijera koji koristi javno obraćanje da bi plasirao neistine o navodnim "organizovanim upadima grupa", gdje policija ne procesuira huligane koji nasrću na žene, gdje rukovodioci organa bezbjednosti ćutke slušaju pozive na formiranje paravojnih jedinica.

"Imamo nestručnost, nezapamćene primjere nepotizma i netransparentnosti i pokušaje nevjerovatnih političkih pritisaka na sve, pa čak i na Fudbalski savez. Imamo odlaske značajnih investitora sa primorja i gnjev u sve većem broju djelatnosti zbog nerada i nebrige Vlade.

Za razliku od svega što imamo, nema ulaganja u kapitalne projekte, nema novih tendera i sve što je nekad započeto uglavnom je stalo.

Toliko o Vladi, njenih 200 dana rada i premijeru koji se ne miri sa tim da je vrijeme da napusti tu poziciju", zaključuje Bogdanović.

Portal Analitika