Abiznis

"Svima je nejasno zašto neće zaista da pomognu"

Blokiraće trajekte: Radikalizacija protesta u Institutu Igalo

Ugostitelji Instituta Dr Simo Milošević odlučili su nakon jučerašnjeg sastanka da radikalizuju proteste nezadovoljni odlukom Vlade da im uplati avans od samo 600.000 eura. Oni najavljuju da će u četvrtak blokirati plovidbu trajekata od 15 do 17 h, prenosi Novski portal.

Blokiraće trajekte: Radikalizacija protesta u Institutu Igalo Foto: UGC
Novski portalIzvor

Kako su rekli Novskom portal, ogorčeni su na neiskren odnos Vlade, neispunjena obećanja i zahtijevaju sada ispunjenje svih njihovih uslova. To su sve zaostale četiri neisplaćene plate i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Odlučili su da blokiraju baš cataru, jer su ogromna sredstva uložena do sada u preuzimanje trajektne linije Kamenari-Lepetane, a za Institut nema sredstava ni za pozajmicu. Kako ističu, podržavaju ulaganje države u trajektni prevoz, ali ne vjeruju da nema sredstava i za njih, tim prije jer su u većinskom državnom vlasništvu.

Ugostitelji komentarišu da su u Vladi iole razumni dali bi i tri miliona da se isplate sve zarade, potpisali kolektivni ugovor kako bi se stopirale tužbe radnika, zaustavila blokada računa.

Takođe, kako dodaju, pametna Vlada bi dala i grejs period u vraćanju tih sredstava, regulisala cijenu usluga za goste preko Fonda i tako bi Institut stao na noge.

“Malo treba i volje i sredstava za Institut Igalo i svima je nejasno zašto neće zaista da pomognu“, navode ugostitelji.

Oni najavlju novi sastanak konobara i kuvara i svih koji hoće da ime se pridruže, početkom sedmice. Tada će definitivno odluči o sljedećim koracima.

A kolika Vlada ne razumje, ili neće da razumije, šta zapravo predstavlja Institut, najbolje ilustruje izjava premijera u tehničkom mandate, Dritana Abazovića, koju je prije nekoliko dana izgovorio pred Novljanima. Citiramo: „Uz značajne investicije ovo će mjesto biti prepoznato i van naših granica“.

Institut postoji 74 godine, norveški državni program traje preko 40 godina, a tu su i brojni drugi gosti „van naših granica“ koji su se uspješno izliječili u Institutu, koji je bio jedan od vodećih banja u Evropi. To bi premijer trebalo da zna i da ne obećava nešto što već odavno imamo.

Portal Analitika

Komentari (11)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Serdar_neregistrovani
04.06.2023. 05:08

Bitno je da je osvježilo,bitno je potrčati u BG i raportirati Milici zanoktici stanje u HN .Zaboravit će se Milo sprema ovih vrlo brzo.Podržavam protest i blokadu,srećno.

5
1
B Bivši_D_URA_neregistrovani
03.06.2023. 15:32

Zaludo proteste pravite. Dritan je odavno obećao da će Institut dati u privatne ruke. Familija Rakčević će debelo profitirati. Kako čujem, kupci će biti tajkuni Vučičevi, a za uzvrat će Rakčevići dobiti unosni posao u 🇷🇸.

8
1
B Bubamara_neregistrovani
03.06.2023. 15:00

Kako se dobro poklapaju Vladine informacije i potezi. Evo na sva zvona zvone, da su prihodi u prva četiri mjeseca veći od rashoda 200 miliona, a najznačajnijoj instituciji iz oblasti zdravstvenog turizma pozajmljuju 600 hiljada eura. Čusmo li mi dobro listopadnog premijera da javno reče Banu, da neće više centa gledati od prevoza, a samo za dva mjeseca iznajmljivanja jednog trajekta dadoše mu 60.000 eura, a uskoro će preko 8 miliona za kupovinu trajekata, upravo od njega. A, to što sporoodlazeći premijer nema pojma da je Institut i H. Novi, odavno destinacija poznata u Evropi, najmanji je njegov grijeh. Očigledno je da je svakoj vlasti cilj da ugasi Institut, jer se radi o neprocenjivom zemljištu i lokaciji. Treba to spremiti za nekoga ko će dobro da časti. Zato ste nepoznati Evropi, dok ne dođe poželjan investitor, koji će vas upoznati sa Evropom. Bože jedan, što smo dočekali. Svaki Novljanin i gost, znao je śesti u bašti za st i biti ponosan što, ne rijetko, śedi do Andrića, Kostića, Lalića, Džumhura, Đurovića, Stanića,... i ostalih veličina za koje skorojevići nijesu čuli, a kamo li znali da je Novi bio njihov dom.

12
1
B Budva_neregistrovani
03.06.2023. 15:35

@Bubamara_neregistrovani Dosadih svima, ali moram, jer ove laži koje plasiraju prošlo i sadašnje resorno ministarstvo je brutalna laž. 200 miliona suficita je laž. Friziraju papire! Taj novac je zapravo dug!

7
1
J JASAMOVO_neregistrovani
03.06.2023. 14:34

Zar ne postoji neki drugi scenario osim da blokirate RUKU PRAVDE i 30 AVGUST?AOOOOOOOOO blokirajte sve druge trajekte onoga Bana samo ova dva ne dirajte.Molio bih u ime cjelokupne CG javnosti medije da ne objavljuju ako se to desi

9
1
N Nency_neregistrovani
03.06.2023. 14:07

Blokirajte donisioce sramnih odluka i put do Đžoanikija.. tamo odoše sve pare...kod lopova i kriminalaca popova.

17
1
R Rašo_neregistrovani
03.06.2023. 13:37

Nema novca za vas i prosvjetu , ali ima za okupatorsku SPC . Sram da ih bude bagra izdajnička na čelu sa Dritanom.

24
1
P Protest_neregistrovani
03.06.2023. 13:34

Opet dupli pas DPS ovoge puta sa doktorima.

1
18
T Tiptop_neregistrovani
03.06.2023. 13:29

Oni samo sipaju eure crkvi i popovima a sve ostalo u državi uništavaju u korist druge države

25
1
R Realno_neregistrovani
03.06.2023. 14:17

@Tiptop_neregistrovani DPS je uništio sve što postoji.

1
13
R Rukfaš_neregistrovani
03.06.2023. 13:24

Imali bi šta blokirati... Blokirajte Crkvu Za njih nikada nije falilo para. Ili EPCG. Neka vas EPCG kupi k'o što su kupili Željezaru. Bolja ste investicija garant. A za trajekt samo bačene pare. Biće to vreća bez dna. Živi buli pa viđeli.

24
1