Region

Blic: Đilas napušta DS ako Tadić ne da ostavku?

Izvor

Kako tvrdi izvor beogradskog lista, Đilas ne želi da bude protivkandidat Tadiću na stranačkim izborima, mada ne strahuje od toga da bi na njima mogao biti poražen. Naprotiv, piše današnji Blic, gradonačelnik Beograda je uvjeren da ima podršku većine delegata GO koji smatraju da bi dosadašnji predsjednik trebalo da ode s čelne funkcije zbog poraza na izborima, kao i zbog ljudi koji su se na njega oslanjali, a doprinijeli su tome da stranka ode u opoziciju. Prema riječima sagovornika beogradskog dnevnika, Đilasov zahtjev odnedavno podržava i jedan od doskorašnjih najbližih Tadićevih saradnika - Dragan Šutanovac.

- Sigurno je jedino da Đilas neće biti protivkandidat Tadiću. Ne zato što se plaši, jer ima punu podršku Bojana Pajtića, beogradskog odbora i više od polovine delegata iz centralne Srbije, a to znači 80 odsto glasova koji bi mu donijeli sigurnu pobjedu - kaže sagovornik Blica.

Gradonačelnik Beograda, objašnjava on, poštuje sve što je lider DS uradio za Srbiju i DS u proteklih osam godina i smatra da „nije fer da ga na taj način smjenjuje“.

- Drugi razlog zbog koga Đilas ne želi da bude protivkandidat Tadiću jeste to što bi u naredna dva mjeseca do izborne skupštine stranke bilo iznošenja prljavog veša po medijima, a time bi se rejting stranke prepolovio - kaže on.

Blic podsjeća na svoja ranija pisanja, kako je kompromisno rješenje, koje je ponuđeno Tadiću, a na koje je Đilas bio spreman da pristane, bilo da nakon povlačenja bude imenovan za počasnog predsjednika stranke.

Portal Analitika