Društvo

Bivši predsjednik Ustavnog suda

Blagota Mitrić predao kandidaturu za GST-a

Bivši predsjednik Ustavnog suda Blagota Mitrić, predao je kandidaturu za izbor Glavnog specijalnog državnog tužioca Crne Gore.

Blagota Mitrić predao kandidaturu za GST-a Foto: Foto: Gradski portal
Gradski portalIzvor

“Tačno je da sam predao kandidaturu za izbor GST. Kao korisnik starosne penzije, po zakonu o PIO fondu, imam pravo da zasnujem radni odnos i da budem biran na državne funkcije, s tim što se mi za to vrijeme penzija stopira”, kazao je Mitrić Gradskom portalu.

Smatra da ispunjava sve uslove i da mu dosadašnje pravne i naučne reference daju izvjesnu prednost.

“Kao redovni profesor Pravnog fakulteta punih 36 godina, akademik DANU, jedno vrijeme i profesor Ekonomskog fakulteta, član Pravnog savjeta, prodekan i dekan Pravnog fakulteta, sudija i Predsjednik Ustavnog suda, a pri kraju karijere i sudija suda Srbije i Crne Gore, što posebno istakao kao politički i pravni apsurd, jer sam se sa pozicije Držvnog suda borio za nezavisnu Crnu goru, pisanom riječju i objavio veliki broj naslova i kolumni. Na kraju, kao korisnik starosne penzije sam se bavio advokatskim poslovima, tako da smatram da su ove reference i više nego dovoljne za moju kandidaturu” zaključio je Mitrić.


Portal Analitika