Crna hronika

Presuda Višeg suda na osnovu sporazuma o priznanju krivice

Bjelopoljcu šest mjeseci kućnog pritvora zbog konoplje

Viši sud u Bijelom Polju na osnovu Sporazuma o priznanju krivice donio je rješenje kojim je bjelopoljcu Milanu Čoleviću (24) zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga izrekao kaznu zatvora u trajanju šest mjeseci.

Bjelopoljcu šest mjeseci kućnog pritvora zbog konoplje Foto: Foto: Pobjeda/M. Babović
PobjedaIzvor

Određeno je da će se kazna izvršiti izdržavanjem u prostorijama u kojima okrivljeni stanuje, bez napuštanja prostorija uz primjenu elektronskog nadzora.

"Ukoliko okrivljeni jednom u trajanju preko šest časova ili dva puta u trajanju od šest časova samovoljno napusti prostorije u kojima stanuje, sud će odrediti da ostatak kazne zatvora izdržava u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija i da mu se kao sporedna izrekne novčana kazna u iznosu 2.000 eura", navodi se u rješenju.

Prema navodima optužnice okrivljeni je 26. novembra 2020. godine u ulici Durmitorskoj u naselju Rakonje na tamošnjem parking prostoru prodao sugrađaninu D. F. 1,088 grama opojne droge konoplje za iznos 10,00 eura. Takođe se navodi da mu je na isti način i na istom mjestu 13. decembra iste godine prodao 1,373 grama droge konoplje. Drogu je istog dana pronašla policija prilikom kontrole D.F. u vozilu na suvozačevom mjestu.

Portal Analitika