Društvo

"Posebno brine prisusustvo među djecom"

Bjeković: Nasilje praktično postalo jedini oblik komunikacije

U Crnoj Gori je nasilje praktično postalo jedini način komunikacije, i ono se ili toleriše ili relativizuje, kaža je Siniša Bjeković. Problem je, kako navodi, što su među najugroženijim žene i djeca, ako i to što država nema odlučan odgovor na pitanje nasilja.

Bjeković: Nasilje praktično postalo jedini oblik komunikacije Foto: Printsreen/RTCG
RTCGIzvor

Nije problem samo, kako je kazao. što se ovo dešava među odraslima, problem je što se dešava među djecom, i to vrlo često.

“Problem je što se dešava među ranjivim grupama, naročito prema ženama, prema članovima porodice, prema onima koji su najmanje u prilici da mogu na neki način da se odupru ovoj pojavi. Ali ono što nedostaje često jeste taj jedan efikasan i jedan odlučan odgovor na takvu pojavu i da se konačno kao društvo vratimo tim osnovnim elementarnim vrijednostima, a to je da valjda svakom ljudskom konfliktu nakon toga slijedi jedan ozbiljan razgovor u kome se taj konflikt treba ili može riješiti, a ne nikako da svako uzima pravdu u svoje ruke pa zato što mu se nije svidjelo nešto što se desilo na ulici, to rješava na svoj način“, poručio je Bjeković.

Podsjetimo Nikšićanin Boško Pavićević teško je povrijeđen prije dvije noći u centru Nikšića, kada ga je napala grupa muškaraca koje je snimao dok su čupali cvijeće na Trgu slobode, šutirali pse lutalice i turirali automobilom po trgu, koji je inače pješačka zona. On tvrdi da je napadnut nakon što su od njega tražili da izbriše snimak.

Portal Analitika