Sci/Tech

Bira se mis vještačke inteligencije, ovo su finalistkinje

U svjetskom takmičenju nadmeće se deset "djevojaka", nagrade će biti dodijeljenje nakon užeg izbora u kome se ocjenjuje ne samo fizički izgled modela, već i kreativnost tvoraca prilikom stvaranja detalja i kvalitet

Bira se mis vještačke inteligencije, ovo su finalistkinje Foto: WAICA
Portal AnalitikaIzvor

Na svjetskom takmičenju za mis vještačke inteligencije, koju organizuje WAICA (prvi globalni program koji dodjeljuje priznanja za dostignuća AI stvaralaca širom svije) nadmeće se deset "djevojaka". Već prva rečenica zvuči čudno, jer su one zapravo kreacije vremena, trenutka i tehnološkog napretka koji nezaustavljivo ide naprijed.

Ipak, bilo kako bilo ovih dana mediji su najavili da su organizatori Svjetskih nagrada za kreatore vještačke inteligencije objavili da je žiri izabrao deset finalistkinja u svjetskom takmičenju. One su stvorene uz pomoć AI i njihovi likovi nisu koristili nikakve prepoznatljive karakteristike stvarnih osoba.

U prvih 10 su ušle Kenza Layli iz Maroka, Olivia Si iz Porugalije, Ana Kerdi iz Francuske, Zara Šatavari iz Indije, Ajyana Rainbou iz Rumunije, Lalina iz Francuske, Seren Ay iz Turske, Eliza Khan iz Bangladeša, Asena Ilik iz Turske i Ailya Lou iz Brazila.

Prva nagrada za „Mis AI” iznosi 13.000 dolara, a tvorac pobjedničkog modela dobiće 5.000 dok će ostatak biti uložen u dalje edukacije i promociju AI, prenosi WAICA.

Nagrade će biti dodijeljenje nakon užeg izbora u kome se ocjenjuje ne samo fizički izgled modela, već i kreativnost tvoraca prilikom stvaranja detalja i kvalitet i redovnost komunikacije sa fanovima preko društvenih mreža kao što je Instagram.


Portal Analitika