Region

BiH: Rijeke Una i Unac se izlile iz korita, zatvorene brojne ulice, poplavljena imanja

Obilne kiše proteklih dana, a posebno tokom današnjeg dana podigli su vodostaj Une i Unca i došlo je do izlivanja rijeka, pišu mediji. 

BiH: Rijeke Una i Unac se izlile iz korita, zatvorene brojne ulice, poplavljena imanja Foto: Facebook
Portal AnalitikaIzvor

Nacionalni park Una je objavio da zbog izlivanja rijeke Une iz korita, za posjetioce su zatvoreni ulazi Gorjevac i Ćelije koji vode prema Štrbačkom buku.

"Obilne kiše proteklih dana, a posebno tokom današnjeg dana podigli su vodostaj Une i Unca i došlo je do izlivanja rijeka. Jake kiše izazivaju i bujične poplave, te velike količine vode se slivaju sa okolnih brda u vodotoke i niže djelove, kao i preko saobraćajnica. Navedeni ulazi su zatvoreni do daljnjeg", navode iz uprave nacionalnog parka, prenosi Klix.ba. 

I u mjestu Donji Petrovići na području opštine Krupa na Uni rječica Vojskova izlila se iz korita na regionalni put Dubovik – Petrovići – Bušević, rekao je načelnik opšine Mladen Kljajić.

Kljajić je rekao da je saobraćaj na ovom putnom pravcu otežan. On kaže da je u Hašanima potok Slanac poplavio most i poljoprivredno zemljište kod tri domaćinstava.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.