Dugoročna prognoza

Biće još kišnih dana: Evo kakvo nas vrijeme čeka predstojeće sedmice

Predstojeće sedmice u Crnoj Gori će vrijeme biti promjenljivo, a u mnogim djelovima države biće još padavina, pokazuje dugoročna računarska prognoza.

Biće još kišnih dana: Evo kakvo nas vrijeme čeka predstojeće sedmice Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

U Podgorici sa okolinom, preksjutra popodne moglo bi biti nešto većih padavina, koje bi mogle potrajati do srijede popodne. Mogućnost kratkotrajne kiše postoji i u četvrtak, dok bi do kraja sedmice trebalo da bude suvo.

Na Cetinju i u Nikšiću bi moglo biti kiše svakog dana sve do petka, a osjetnije padavine najavljene su za utorak i srijedu.

Što se primorja tiče, u većem dijelu te regije postoji mogućnost padavina u utorak, srijedu, pa i četvrtak – ali one će, makar prema računarskoj prognozi, biti kratkotrajne i ni približno obilne kao u centralnoj regiji. Uz to, na krajnjem jugu će uglavnom biti sunčano, moguće i bez bilo kakvih padavina, pri čemu se u Ulcinju sljedećeg vikenda očekuje i do 28 stepeni.

Na sjeveru će biti oblačnosti, ali i kiše. U Beranama, Plavu, Bijelom Polju i okolini neće biti količinski većih padavina, dok bi kiša mogla povremeno padati gotovo svakog dana do kraja sedmice u Pljevljima, Rožajama i na Žabljaku sa okolinom.

Portal Analitika