Ostalo

Bez tužbe protiv Lensa Armstronga

Izvor

U centru pažnje tog slučaja bilo je da li su Armstrong i njegove timske kolege prevarili sponzore tima tako što su novac koristili za doping. Ta odluka znači da protiv Armstronga, jednog od najboljih biciklista ikada, koji je pobijedio rak i uvijek negirao da je koristio doping, neće biti podnijeta tužba poslije dvogodišnje istrage.

„Srećan sam zbog vijesti da je državni tužilac odlučio da zatvori istragu. To je prava odluka i moram da je pohvalim. Radujem se tome što ću nastaviti svoj život kao otac, takmičar, i ambasador u borbi protiv raka bez ove smetnje“, rekao je Armstrong.

Tužioci nijesu dali više objašnjenja za odluku o slučaju protiv Armstronga, dok je Anti-doping agencija SAD objavila da to ne znači da je ista sudbina njihove istrage.

„Za razliku od tužilaca, naš posao je da zaštitimo ’čist’ sport, a ne da sprovodimo posebne krivične zakone. Naša istraga dopinga u biciklizmu se nastavlja i očekujemo da ćemo dobiti informacije do kojih se došlo u federalnoj istrazi“, kaže se u saopštenje Agencije.

Portal Analitika