Fudbal

Bez dozvole RTVCG nema emitovanja utakmica

Izvor

Najavljeno je da će RTVCG program Svjetskog prvenstva (SP) početi sjutra emisijom u 20 do 21 sat na prvom programu. Gosti prve emisije biće crnogorski selektor Zlatko Kranjčar, koji je predvodio Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji, i bivši crnogorski golman Dragoje Leković, koji je sa reprezentacijama SFR i SR Jugoslavije učestvovao na šampionatima u Italiji 1990. i Francuskoj 1998. godine. Specijalni gost biće dugogodišnji sportski komentator RTVCG Milorad Đurković, kome će šampionat u Južnoj Africi biti deseti koje će pratiti u profesionalnoj karijeri.

Najavljeno je da će u emisiji biti predstavljeni svi učesnici predstojećeg šampionata, a biće emitovan i istorijat svih šampionata, kao i najnovije vijesti iz tabora učesnica. Nakon jednočasovne emisije biće prenošen rok koncert iz Johanesburga, posvećen SP.RTVCG saopštila je da će svake večeri do kraja SP emisija počinjati na prvom programu, na kojem će biti emitovana i utakmica u udarnom terminu u 20 sati i 30 minuta. Ostale utakmice tog dana biće emitovane na drugom programu. Najavljeno je da će RTVCG emitovati sve 64 utakmice. U zadnjem kolu neke utakmice će zbog poklapanja termina biti emitovane u snimcima. Termini utakmica su 13 sati i 30 minuta, 16 i 20 sati i 30 minuta.

Šampionat će biti otvoren utakmicom u Johanezburgu, između Južne Afrike i Meksika, koja je zakazan a za 16 sati. Istog dana, u 20 sati i 30 minuta u Kejptaunu, sastaće se Francuska i Urugvaj.

Portal Analitika