Region

Tokom oduzimanja noža bivšoj učenici nastavnica zadobila dvije posjekotine

Beograd: Gimnazija „Ruđer Bošković“ saopštila detalje o napadu nožem

Gimnazija "Ruđer Bošković" saopštila je detalje incidenta koji se dogodio danas, kada je jedna bivša učenica nožem povrijedila učenika i nastavnicu u toj školi u Beogradu.

Beograd: Gimnazija „Ruđer Bošković“ saopštila detalje o napadu nožem Foto: RFE-RL
N1Izvor

„Danas oko 13 časova bivša učenica (15) gimnazije ‘Ruđer Bošković’ došla je u posjetu drugarici koja pohađa našu školu. Nakon što je bivša učenica prošla kontrolu obezbjeđenja i prijavila da je došla u posjetu drugarici, provela je neko vrijeme u školi bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta. Tokom malog odmora, između dva časa, bivša učenica je u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, prišla jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u predjelu ramena nanijevši mu lakšu tjelesnu povredu“, navodi se u saopštenju škole.

U istom trenutku, troje nastavnika koji su bili prisutni u hodniku odmah su reagovali i zaštitili prisutnu djecu, a tokom oduzimanja noža bivšoj učenici jedna nastavnica je zadobila dvije posjekotine, kažu iz škole.

„Odmah je dotrčao i radnik obezbjeđenja koji je bivšoj učenici ograničio slobodu kretanja. Istog momenta pozvane su policija i hitna pomoć, koji su vrlo brzo stigli na lice mjesta. Pripadnici policije su preuzeli bivšu učenicu, a povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć. Nakon što su ljekari konstatovali lakšu tjelesnu povredu kod učenika i posjekotine kod nastavnice oni su pušteni daodu svojim kućama“, saopštili su iz škole „Ruđer Bošković“.

Kako se navodi, uprava škole je u najkraćem mogućem roku, odmah po prikupljanju relevantnih informacija, o nemilom događaju obavijestila roditelje učenika. Istovremeno, stručne službe i uprava škole obavijestili su učenike da je došlo do incidenta i uputili ih u bezbjednosnu proceduru o napuštanju školskog kampusa i organizovanog prevoza do njihovih kuća, odnosno o preuzimanju od strane roditelja.

„Uprava Gimnazije ‘Ruđer Bošković’ iskreno žali zbog današnjeg nemilog događaja koji je potresao učenike, roditelje i zaposlene. Naročito jer se ovo dogodilo u trenutku kada se cjelokupna javnost još oporavlja od velike tragedije koja je juče zadesila beogradsku školu ‘Vladislav Ribnikar’. U cilju zaštite svojih učenika i roditelja, škola zadržava pravo da u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ne otkriva lične podatke niti inicijale učesnika ovog događaja“, poručili su iz škole.

 

Novi incident u Beogradu: Bivša učenica nožem napala đaka i nastavnicu
3
Novi incident u Beogradu: Bivša učenica nožem napala đaka…
04.05.2023 15:38

 

Portal Analitika