Fudbal

"Vječno ću pamtiti svaki od 86 nastupa"

Bećiraj se oprostio od reprezentacije: Kraj najljepše sportske priče

Najljepši dio moje sportske priče je vezan za reprezentaciju Crne Gore, za vrijeme provedeno sa sjajnim momcima, vrijeme ispjunjeno najljepšim emocijama, poručio je Fatos Bećiraj.

Bećiraj se oprostio od reprezentacije: Kraj najljepše sportske priče Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Rekorder po broju nastupa za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore, Fatos Bećiraj, objavio je danas da je završio reprezentativnu karijeru.

Za našu reprezantaciju odigrao je 86 mečeva i postigao 15 pogodaka. 

“Poštovana fudbalska javnosti, život me je naučio da svaka priča ima kraj, pa tako i one najljepše. Najljepši dio moje sportske priče je vezan za reprezentaciju Crne Gore, za vrijeme provedeno sa sjajnim momcima, vrijeme ispjunjeno najljepšim emocijama. Sada već davnog 28. marta 2009. godine, na prvoj „mega“ utakmici Crne Gore, protiv tadašnjeg prvaka svijeta Italije, postao sam član jata „sokola“, kojem sam dao sve i od kojeg sam dobio nevjerovatno mnogo", istakao je Bećiraj.

Od dolaska u Budućnost 2008. godine, pa kroz nastupe za nacionalni tim, za koji je uvijek davao sve od sebe, Bećiraj je osvojio srca navijača i bio neizostavan dio ekipe kod svih selektora.

Debitovao je kod Zorana Filipovića protiv Italije, 28. marta 2009. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Potom je bio dio ekipe, koju su vodili Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković, Faruk Hadžibegić i Miodrag Radulović.

"Prolazile su godine, ređale se utakmice, slavile se pobjede, tugovalo se u porazima… Mijenjao sam se, mijenjali smo se, rasli kao pojedinci a još više kao tim… Sve to vrijeme protkanom je ponosom što sam imao priliku da igram za Crnu Goru i u pojedinim utakmicama budem kapiten reprezentacije! Vječno ću pamtiti svaki od 86 nastupa, posebno rado se sjećati svih 16 pogodaka postignutih u dresu „hrabrih sokola“, a neizmjerno ponosan biti na reprezentativnu karijeru koja je iznjedrila ogroman broj istinskih prijateljstava. Zahvalio bih se svim selektorima – Filipoviću, Kranjčaru, Brnoviću, Tumbakoviću, Hadžibegiću i Raduloviću – koji su zaslužni za moje 13 godina dugo trajanje u reprezentaciji Crne Gore. Hvala i članovima stručnog štaba, pogotovo medicinskom osoblju koje je sa mnom od prvog dana, na posvećnosti u radu i podršci u momentima kada mi je bila najpotrebnija. Takođe, veliku zahvalnost dugujem i predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću koji je uradio sve što je bilo neophodno da postanem reprezentativac Crne Gore", istakao je Bećiraj.

Zahvalio se i svojim saigračima, na, kako je kazao, izuzetnoj saradnji i odnosu koji smo imali od njegovog prvog okupljanja sa nacionalnim timom.

"Čast mi je što sam imao priliku da dijelim svlačionicu sa vama, da se zajedno borimo za ostvarenje velikih snova svih ljubitelja fudbala. Sjećanje na momente provedene sa vama uvijek će biti razlog za osmjeh na mom licu. Posebno hvala navijačima koji su me od prvog sekunda prihvatili kao „svog“, bili mi vjetar u leđa tokom svakog nastupa. Hvala im na svakom aplauzu, na svakom skandiranju mog imena i to će mi mnogo nedostajati”, poručio je Fatos Bećiraj.

Portal Analitika