Politika

Bečić: Nova većina usmjerena ka evropskom sistemu vrijednosti

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić razgovarao je danas sa Karelom Urbanom, ambasadorom Češke Republike u Crnoj Gori, a kako su naveli u saopštenju, Bečić je iskazao zadovoljstvo kontinuiranim kvalitetom odnosa dvije zemlje.

Bečić: Nova većina usmjerena ka evropskom sistemu vrijednosti Foto: skupstina
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak je, kako navode iz Skupštine, bio i prilika da sagovornici razmijene mišljenja o važnosti saradnje na nivou parlamenata, uz obostrano očekivanje da će nastaviti intenziviranje partnerskih odnosa.

Govoreći o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, Bečić je naglasio da je opredijeljenost nove parlamentarne većine usmjerena ka evropskom sistemu vrijednosti i iznio uvjerenje da će Češka nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju.

''Ocijenivši da između dvije zemlje ne postoje otvorena pitanja, ambasador Urban iskazao je spremnost za dalje pružanje podrške Crnoj Gori u procesu evropskih integracija. On je naglasio da će postojeći bilateralni odnosi biti dobra osnova za snaženje saradnje dvije države kroz zajedničko NATO i buduće EU članstvo'', navodi se u saopštenju.

Portal Analitika