Politika

Poručio sa protesta

Bečić: Nema prepreka za vanredne izbore krajem maja, to je podmetanje kukavičjeg jaja

U Crnoj Gori nema nijedne formalno-pravne prepreke da se ide na izbore, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, dodajući da jedinu prepreku predstavlja strah od naroda.


Bečić: Nema prepreka za vanredne izbore krajem maja, to je podmetanje kukavičjeg jaja Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Bečić je, na protestu “Ustani, odbrani, pobijedi” koji ta partija organizuje, kazao da “onaj koji ima najveći strah” govori kako trenutno nema Ustavnog suda.

“Nije tačno da nemamo Ustavni sud. Imamo ga i imamo četvoro sudija koji donose odluke. Imamo lokalne izbore za dva mjeseca. Naravno da možemo na izbore, nema nijedne formalno-pravne prepreke za to. Jedina prepreka je njihov strah od naroda”, kazao je Bečić.

On je kazao da je neistina i da će se buduća vlada baviti deblokadom pravosuđa i reformom izbornog zakonodavstva jer je, po Ustavu, to je u nadležnosti Skupštine.

Prema riječima Bečića, isto tako se podmeće narativ o 49 poslanika.

“Kada smo pisali Ustav i predvidjeli kvalifikovanu većinu za izbor pravosudnih funkcija i reformu izbornog zakonodavstva, predvidjeli smo da se vlast i opozicija dogovaraju, a ne da vladajuća većina sama bira”, rekao je Bečić.

On je poručio da će Socijalistička narodna partija (SNP) napraviti politički suicid ukoliko nastavi da “ide putem koji je suprotan izbornoj volji”.

“Ukoliko nastave, postaće stečani upravici SNP-a i politički izdajnici svih koji su 30. avgusta glasali za promjene”, rekao je Bečić.

On je poručio i da neki optužuju Demokrate i učesnike protesta da hoće nasilje.

“Mi ne znamo šta je nasilje, ne znamo da ga proizvodimo, mi smo pomiritelji. U nasilju samo djeluju prevaranti, varalice, šibicari, krijumčari i izdajnici - njima trebaju nemiri i naslilje”, rekao je Bečić.

On je poručio da Demokrate ne nude kovertu ni snimak, već olovku.

“Zašto se bojite olovke ako ste u pravu i ako nijeste izdali?”, pitao je Bečić.

Dženan Kolić iz Demokratske Crne Gore je poručio da nikako ne uspijeva da shvati ponašanje određenih političkih partija.

Te partije su, kako je kazao izabrale da zavlače građane i svoje birače.

“Umjesto politički i ljudski poštenog djelovanja, skrivanju se iza različitih političkih manevara, ubjeđujući nas da je to ispravan put, a da smo svi mi pošli stranputicom”, rekao je Kolić.

Kako je zaključio, vjeruje da građani to neće oprostiti na narednim izborima.

Portal Analitika