Politika

Bečić: Neka učešće u popisu bude odraz ljubavi prema domovini i njenim vrijednostima

Danas stojimo pred jednim od najvažnijih zadataka u u posljednjih deset godina - popisom stanovništva, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, Aleksa Bečić.

Bečić: Neka učešće u popisu bude odraz ljubavi prema domovini i njenim vrijednostima Foto: Vlada CG
Portal AnalitikaIzvor

"Ovaj proces nije samo statistička formalnost, već temelj na kojem gradimo našu nacionalnu sudbinu. To je čin patriotske dužnosti, jednako bitan kao i bilo koji drugi aspekt našeg državništva", navodi bečić. 

Svaki deset godina, podsjeća, u skladu s najstrožim standardima EU i Evropske Komisije, pozvani smo da učestvujemo u ovom procesu.

"Ovo je prilika da se naš glas čuje, da se naše potrebe razumiju i da se naša budućnost oblikuje. Prikupljeni podaci će biti temelj za kreiranje politika koje će unaprijediti naš život, planirati resurse i obezbijediti bolju budućnost za sve nas. Neka vaše učešće u popisu budu odraz ljubavi prema našoj domovini i njenim vrijednostima", poručio je Bečić. 

Popisivačima je poželio snagu i predanost u ovom, kako je kazao, izuzetno važnom zadatku.

"Naša Crna Gora, zemlja bogate istorije i bogatih mogućnosti, zaslužuje da se za nju borimo najbolje što možemo. Ujedinimo se u ovom procesu, jer kao što je Crna Gora bila i ostala naš dom, tako i mi moramo biti njen čvrsti stub. Budite ponosni, budite hrabri, i neka svaka popisnnica bude snažan odjek našeg zajedničkog truda za bolju budućnost Crne Gore", zaključio je Bečić. 

Portal Analitika