Protokol

Čestitao Dan nezavisnosti

Bečić: Naše različitosti ne treba da budu prepreka u kreiranju zdrave i savremene Crne Gore

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je 21. maj - Dan nezavisnosti. 

Bečić: Naše različitosti ne treba da budu prepreka u kreiranju zdrave i savremene Crne Gore Foto: Skupstina Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

"Sedamnaest godina za redom ovaj državni praznik proslavlja sve više građana Crne Gore, bez obzira na ideološka, vjerska, politička i nacionalna uvjerenja. Crna Gora će nastaviti da bude značajan faktor regionalne stabilnosti, a članstvo u EU je san mnogih generacija koji ćemo sigurno ostvariti", naveo je on.

Istakao je da će Crna Gora uskoro dobiti novu Vladu koja će biti posvećena korijenitim društvenim promjenama, a pogotovo borbi protiv kriminala i korupcije koji su ostali kao, dodaje, zaostavština trodecenijskog režima. 

"Multietnička zajednica za primjer zemljama u okruženju, uskoro će dobiti i novu Vladu koja će biti posvećena demokratskom i institucionalnom osnaživanju, unaprijeđenju ljudskih prava i sloboda, po evropskim standardima, kao i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Sa dobrim rezultatima Crna Gora ne smije da stane da broji i upravo zahvaljujući hrabrim odlukama za nekom boljom Crnom Gorom, već brojimo veće plate i penzije, naknade za novorođenčad, dječije dodatke za svu djecu, besplatne udžbenike za sve osnovce, naknade majkama, otpremnine radnicima i naša je dužnost prema građanima da tu ne zastanemo", naveo je Bečić. 

Bečić je napomenuo da je obaveza svih da učestvujemo u stvaranju i očuvanju kvalitetne budućnosti zemlje koju ostavljamo svojim potomcima. 

"Naše različitosti ne treba da budu prepreka u kreiranju zdrave i savremene Crne Gore, već upravo te različitosti predstavljaju naše najveće bogatstvo. Izgradnjom nezavisnih i profesionalnih institucija, ekonomski i politički jačamo svoje građane i time stvaramo obavezu svih nas, da našim nasljednicima ostavimo zemlju za primjer. Takođe, kreiraćemo čvrste temelje i preduslove za dalji razvoj naše domovine, koji će pratiti savremene evropske i svjetske trendove, a koji će između ostalog u fokusu svoga postojanja imati smanjenje stope kriminala i korupcije u našem društvu. Osjećanja i emocije koje gajimo danas i poštovanje prema istoriji i tradiciji neka budu dobra motivacija da se odgovorno nosimo sa svim izazovima pred nama. U to ime, svim našim sugrađanima čestitam 21. maj. Živjela Crna Gora", zaključio je Bečić.

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
l ljuma_neregistrovani
20.05.2023. 19:32

e lunjo

4
0
S StariAERO_neregistrovani
20.05.2023. 17:50

Viđelismo kako slave tvoje partijske kolege u Zetu.

9
0
c cgwwww_neregistrovani
20.05.2023. 16:08

ovaj crkvenjak se samo nudi rukoljub

13
0
B BabaRoga_neregistrovani
20.05.2023. 16:05

Sa stranom crkvom koja upravljs CG nade nema. Oni su problem koji se mora iskorijeniti.

15
0
M Miro_neregistrovani
20.05.2023. 15:50

Od 2006. Do 2020. Kriminal i korupcija u CG nije se kretao iznad prosjeka država EU. Od 2020. (samo da je CG opljačkana sa tkz tu ugovorom , bez ostalog, ) kriminal i korupcija u CG je pri evropskom vrhu. Becicu ti si ( vas 41) učesnik ( podrškom tkz tu ugovoru)kriminala i korupcije u CG.

16
0
Y Yuga_neregistrovani
20.05.2023. 15:31

Da li si glasao za nezavisnost Crne Gore???Pametnom dosta licemjerja .Laž i samo laž.Ni vino ni voda ,to si ti Bečiću.

22
0