Protokol

Predsjednik Skupštine sastao se sa ruskim ambasadorom

Bečić - Maslenikov: CG i Ruska Federacija zaslužuju bolje međudržavne odnose

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori, NJ.E. Vladislavom Maslenikovim.

Maslenikov i Bečić Foto: PA
Maslenikov i Bečić
PAIzvor

„Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadora, kao i čestitkama na novoizabranu funkciju, upućenim od strane predsjednice Savjeta Federacije Federalne Skupštine i Predsjednika Državne Dume, predsjednik Bečić i ambasador Maslenikov, razmijenili su mišljenja o aktuelnim pitanjima crnogorsko-ruskih odnosa i naglasili spremnost za unapređenje bilateralne saradnje, uključujući međuparlamentarnu dimenziju. Zajednički je konstatovano da otvoreni dijalog, uz međusobno uvažavanje i poštovanje, vodi unapređenju odnosa“, ističe se u saopštenju Skupštine. 

Ovom prilikom, predsjednik Bečić pozdravio je napore Ruske Federacije u borbi protiv pandemije kovida-19, dodaju oni. 


„Tokom susreta, predsjednik Bečić upoznao je ambasadora sa političkim prilikama u našoj zemlji, ističući da je Crna Gora na nedavno održanim parlamentarnim izborima pokazala demokratsku zrelost i iskazao uvjerenje da će u normalizaciji međunarodnih odnosa doprinijeti i parlamentarna diplomatija“, stoji u saopštenju. 

U saopštenju se navodi da je ambasador Maslenikov konstatovao da Crna Gora i Ruska Federacija zaslužuju bolje međudržavne odnose i potvrdio raspoloženje zajedničkim naporima raditi na njihovom jačanju u obostranom interesu građana dvije zemlje.

„Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju unapređenja ekonomske saradnje, naročito u oblastima turizma i investicija, čemu intenzivnija bilateralna saradnja može biti od značajne pomoći“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika