Politika

Poštuju obećanje od 4. decembra

Bečić: Krivokapić ima podršku Demokrata

Premijer Zdravko Krivokapić ima podršku Demokratske Crne Gore i ne treba da podnese ostavku, poručio je lider te stranke i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Bečić: Krivokapić ima podršku Demokrata Foto: Foto: Media Biro
Portal AnalitikaIzvor

Bečić je novinarima, nakon Konstitutivne sjednice Odbora za obilježavanje jubileja 50 godina Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, kazao da Demokratska Crna Gora poštuje ono što je obećala 4. decembra.

Kako je kazao, Demokrate su najjača partija u parlamentarnoj većini, koja je svoj rast potvrdila i na izborima u Nikšiću i Herceg Novom.

“I ako bi ko danas mogao da govori o legitimitetu, i ako bi ko mogao politički nešto da traži i uslovljava, vjerovatno bi to bila Demokratska Crna Gora”, kazao je Bečić.

On je istakao da za proteklih devet mjeseci Demokrate nijesu ništa od toga uradile, niti su opstruirale poštovanje izborne volje građana.

Bečić je kazao da mu je žao što, kao u drugim evropskim zemljama, politički subjekti nemaju zakonsku obavezu da svi nastupe samostalno.

„I na izborima da se izmjere i da imamo jasnu sliku ko ima koliki legitimitet“, dodao je Bečić.

Kako je naveo, Demokratska Crna Gore je bila, jeste i biće partner aktuelnoj Vladi, a svako ko misli drugačije ima pravo da testira legitimitet.

„Demokratska Crna Gora podržava i podržavaće ovu Vladu. A ako premijer i Vlada smatraju da im treba osvježenje i osnaženje, i tu ćemo im biti partneri“, poručio je Bečić.

Upitan da prokomentariše poziv Demokratskog fronta parlamentarnoj većini na potpisivanje novog koalicionog sporazuma, Bečić je kazao da je, nakon svega što je rekao, izlišno to i komentarisati.

On je rekao da koalicioni sporazum prethodi konstituisanju vlasti a ona je, kako je kazao, konstituisana.

Kako je kazao, novoj Vladi se nije dalo ni 200 dana da pokaže rezultate.

„Već smo svakog dana, i na svakom koraku, imali saplitanja, opstrukccije i napade na Vladu, koja preuzela Crnu Goru u najtežem ekonomskom socijalnom i epidemiološkm trenutku u njenoj istoriji“, dodao je Bečić.

Portal Analitika