Politika

Bečić: Crna Gora u Evropskoj uniji jasno opredjeljenje buduće vlasti

Crna Gora u Evropskoj uniji je jasno opredjeljenje buduće vlasti - saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić na sastanku sa ambasadorom Poljske u Crnoj Gori Arturom Dmohovskim.

Bečić: Crna Gora u Evropskoj uniji jasno opredjeljenje buduće vlasti Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Bečić je, kako je navedeno u saopštenju, govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine naveo da je ključno stvoriti neophodne preduslove za reforme u oblasti pravosuđa i sprovesti proces sveobuhvatnih izbornih reformi.

- Sporazum koji su potpisali predstavnici koalicija nove parlamentarne većine potvrđuje da će nova vlast biti procrnogorska, proevropska, prozapadna, prograđanska i pomiriteljska. Potrebno je da se svi zajedno izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, jer interes Crne Gore i njenih građana mora biti prioritet koji nema alternativu - istakao je Bečić.

Osvrnuo se na činjenicu da sve veći broj poljskih građana posjećuje Crnu Goru i izrazio očekivanje u pogledu daljeg snaženja ekonomske saradnje u obostranom interesu.

Posebno se zahvalio za upućenu donaciju medicinskih sredstava i opreme koja je značajno pomogla Crnoj Gori i njenim zdravstvenim radnicima u borbi protiv pandemije.

Dmohovski je izrazio očekivanje da će Crna Gora nastaviti izgradnju evropskog i evroatlantskog puta, a da postojeći bilateralni odnosi predstavljaju dobru osnovu za produbljivanje saradnje dvije države kroz zajedničko NATO i buduće EU članstvo.

Zajednički je konstatovano da parlamentarna saradnja na najvišem nivou i u okviru budućih grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju veza dvije države.

Portal Analitika