Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Bečić čestitao Dan opštine Herceg Novi: Današnja generacija dostojna svoje istorije i svjesna odgovornosti

Bečić čestitao Dan opštine Herceg Novi: Današnja generacija dostojna svoje istorije i svjesna odgovornosti

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je 28. oktobar – Dan opštine Herceg Novi, predsjedniku Opštine Stevanu Katiću, predsjedniku SO Nikoli Samardžiću, odbornicima i svim građanima Herceg Novog.

Bečić čestitao Dan opštine Herceg Novi: Današnja generacija dostojna svoje istorije i svjesna odgovornosti Foto: FOTO: Skupština CG
Portal AnalitikaIzvor

“Koristim priliku da vam čestitam Dan opštine Herceg Novi, kojeg sa ponosom obilježavamo kao dan kada je ovaj grad izvojevao slobodu nad fašizmom. Bez sumnje vrijedna je svakog divljenja bila odlučnost i hrabrost naših predaka koji su 28. oktobra 1944. godine oslobodili grad u kojem živite i radite bez obzira na sve razlike među vama”, naveo je Bečić.

Kako je dodao, raduje ga što današnja generacija revitalizacijom objekata od istorijskog i kulturnog značaja pokazuje da je dostojna svoje istorije i svjesna odgovornosti koju je dobila u nasljeđe.

“Herceg Novi je grad i sa jasnom evropskom perspektivom, o čemu svjedoče i brojni projektni predlozi kojima ste aplicirali za evropske programe. Među dostignućima savremenog Herceg Novog posebno vrijedi izdvojiti posvećenost reformama koje već danas za rezultat imaju domaćinsko upravljanje gradom. Uvjeren sam da jedino takvim postupanjem Herceg Novi, i u 21. vijeku, može biti dijelom savremenog svijeta u onoj mjeri u kojoj je to bio i 28. oktobra 1944. godine, datuma koji proslavljate i kojim se, sa punim pravom, ponosite”, poručio je Bečić.

Portal Analitika