Protokol

Bečić: Bar da ostane potvrda multikonfesionalnog i multietničkog sklada

Povodom 24. novembra, Dana opštine Bar, upućujem srdačne čestitke predsjedniku opštine Dušanu Raičeviću, predsjedniku Skupštine opštine Branislavu Neneziću i svim građankama i građanima Bara.

Bečić: Bar da ostane potvrda multikonfesionalnog i multietničkog sklada Foto: Vlada CG
Portal AnalitikaIzvor

"Bar, ne samo najveći primorski grad u Crnoj Gori, već i lučki grad, nosi u sebi priču koja seže duboko u vjekove. Danas obilježavamo dan opštine koja oslikava posebnost naše zajednice, izgrađene na temeljima multikonfesionalnog i multietničkog sklada. Barsko Polje, Stari Bar, Pristan, a sada Novi Bar, koji su se mijenjali kroz epohe, oslikavaju grad koji u sebi nosi duh promjene i koji je ponosno i hrabro evoluirao kroz vrijeme", naveo je Bečić. 

Ovaj dan, dodaje, predstavlja priliku da se prisjetimo hrabrosti i odanosti Baranki i Barana koji su doprinijeli oslobođenju Bara.

"Neka se sjećanje na te dane očuva kao podsticaj i inspiracija za zajedničku izgradnju još bolje budućnosti. Nadam se da ćete valorizovati prirodne i kulturne znamenitosti Vaše opštine i da tek slijede nove prilike, projekti i investicije, koje će poboljšati ekonomsku situaciju, otvoriti nova radna mjesta, osnažiti lokalnu samoupravu i unaprijediti kvalitet i transparentnost njenog rada. Još jednom, upućujem Vam iskrene čestitke, sa željom da Bar ostane potvrda multikonfesionalnog i multietničkog sklada. Neka zajedništvo i raznolikost budu temelji naših uspjeha", poručio je Bečić. 

Portal Analitika