Podgorica

"Austrija uvijek bila dragocjen partner Crnoj Gori"

Beč i Podgorica suočavaju se sa sličnim izazovima

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić-Bojović ugostila je danas ambasadora Austrije Karla Milera, sa kojim je razgovarala o mogućnostima razvijanja saradnje Podgorice i Beča.

Beč i Podgorica suočavaju se sa sličnim izazovima Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

U srdačnom razgovoru ona je naglasila da je Austrija uvijek bila dragocjen partner Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, ocjenjujući da se na istom fonu može uspostaviti bliža saradnja iglavnih gradova dvije države.

„Nama u Podgorici veoma je značajno da od kolega iz Beča čujemo o iskustvima, izazovima i iskušenjima sa kojima se susrijeće jedna prestonica države članice Evropske unije, kojoj Crna Gora želi da se pridruži što prije. Iskustvo Beča nam je takođe važno imajući u vidu da se riječ o gradu koji je epicenter evropske kulture“, istakla je Borovinić-Bojović.

Ambasador Miler je poručio da postoji ogroman prostor za saradnju na lokalnom nivou, dodajući da će rado doprinijeti poboljšanju i unapređenju saradnje Podgorice i austrijskih gradova.

„Beč i Podgorica suočavaju se sa sličnim izazovima koji su povezani sa porastom stanovništva, izgradnjom novih naselja, funkcionisanjem saobraćaja i ostalim urbanim izazovima“, ocijenio je ambasador Miler.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu preduzmu koraci u pravcu realizacije konkretnih projekata koji će doprinijeli unapređenju saradnje dva grada.

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
H Hunter6
22.09.2023. 05:14

Bec nije ogrezao u GLIBU!

2
0
r rašo_neregistrovani
21.09.2023. 14:47

Lude žene , Beč i Podgorica lmaju iste probleme. Bože što smo ti skrivili da nam ovakve aivane daješ da nas predstavljaju. No davno je rečeno : narod ima predstavnike kakve i zaslužuje. Sami su ih birali pa sad neka uživaju.

13
0
m monte_neregistrovani
21.09.2023. 14:45

Je li ovo opet napumpala rila...🤣🤣🤦‍♀️

8
0
L Lepojka_neregistrovani
21.09.2023. 14:31

Da mi je znat o čemu je ova lepojka pričala, već imam transfer blama kad vidim fotografiju…

9
0
P Ples_neregistrovani
21.09.2023. 14:18

Beč i Podgorica isti kaže naša lepojka Molim dr abazovica da provjeri temperaturu mislim da gori Valcer na Moravi pardon na moraci

20
1