Društvo

Bari: Subotiću presuda 3. maja, za crnogorske državljane novo ročište 23. februara

Izvor

Na današnjem ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, sudski vještak je prezentirao izvještaj o kretanju novca u kompanijama srpskog biznismena Stanka-Caneta Subotića, koje tužilaštvo dovodi u direktnu vezu sa švercom cigareta preko Crne Gore u Pulju devedesetih godina.

suboticProces je više od godinu dana odlagan upravo zbog okončanja vještačenja. Prema optužnici Regionalne direkcije za borbu protiv mafije iz Barija, Subotić se tereti da je preko preduzeća "Dulwich" osiguravao pranje novca stečenog švercom cigareta.

Nakon završetka današnje sesije Subotićev advokat Frančesko Gala Trinkera ponovio je zahtjev da se Subotičću sudi opo ubrzanom postupku pa se očekuje da će Sud u Bariju 3. maja donijetio odluku da li je Subotić obavljao nelegalne finansijske radnje u kompanijama koje su poslovale sa Crnom Gorom.  

U predmetu koji se vodi protiv crnogorskih državljana Veselina Barovića, Branka Vujoševića, Branislava Mićunovića i Dušanke Jeknić te srpskog državljanina Andrije Draškovića, sutkinja Ana de Feliće zakazala je novo ročište za 23. februar. Tada bi Sud trebalo da se konačno, nakon višegodišnjeg zakazivanja i odgađanja ročišta, izjasni hoće li prihvatiti ili odbaciti optužnicu za šverc cigareta. Naime, prema optužnici Direkcije za borbu protiv mafije četvoro crnogorskih državljana i jedan srpski državljanin se optužuju za učešče i organizaciju šverca cigareta u periodu od 1994. do 2000. godine.  

Portal Analitika