Crna hronika

Nezakonita presuda barskog Osnovnog suda

Bar: Za nedozvoljene polne radnje nad maloljetnicom 20 dana zatvora

U Osnovnom sudu u Baru I.S. (55) iz tog grada proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 (dvadeset) dana, za krivično djelo nedozvoljene polne radnje na štetu maloljetne M.B. Osnovni sud u Baru donio je nezakonitu presudu, piše Primorski portal. 

Ilustracija Foto: Opština Bar
Ilustracija
Primorski portalIzvor

Po Krivičnom zakonu Crne Gore, kazna zatvora ne može biti kraća od 30 dana niti duža od 20 godina. Primorski portal je imao uvid u presudu Osnovnog suda u Baru koju je u drugoj polovini aprila donijela sudijaValentina Vuković, prvostepeni krivični sudija, piše Primorski portal.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Bar uložilo je žalbu. Za Primorski portal u ODT su potvrdili da je sud donio nezakonitu presudu.

- Tužilaštvo traži da se ukine presuda i vrati na ponovno odlučivanje. Mora se donijeti zakonita presuda - kazao je za Primorski portal PR Osnovnog državnog tužilaštva Bar tužilac Radovan Đurišić uz podsjećanje da kazna zatvora ne može biti kraća od 30 dana.

Barska policija uhapsila je I.S. u julu prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje, na štetu maloljetne osobe, strane državljanke. On je uveo u kabinu toaleta i dodirivao po intimnim djelovima tijela, protiv njene volje.

Okrivljeni je u Šušnju počinio krivično djelo dok se nalazio na radnom mjestu, obavljao poslove održavanja javnog WC-a, a oštećena maloljetnica je koristila taj javni WC. Kad je izašla iz kabine i uputila se ka izlazu okrivljeni je prišao maloljetnici na sredini hodnika i njegovom desnom rukom je obgrlio oko vrata, stavljajući joj ruku na desno rame, a potom je lijevom rukom počeo dodirivati po grudima, ljubiti u obraz. Maloljetnica se opirala, a okrivljeni je pustio kad je rekla da joj je otac tu…

U presudi se navodi da je okrivljeni, “svjestan svog djela čije izvršenje je htio i znajući da je njegovo djelo zabranjeno, u cilju zadovoljenja seksualnog nagona”. Okrivljeni je otac četvoro djece, lošeg imovnog stanja, neosuđivan do aprila ove godine.

On je bio u pritvoru 20 dana, od 28. jula do 17. avgusta 2023. godine.

Prvostepena presuda Osnovnog suda u Baru će ostati upamćena u analima crnogorskog pravosuđa. Presuda zbog koje se pada na pravosudnom ispitu.

Portal Analitika