Portal Analitika
 • Politika
 • Društvo
 • Abiznis
 • Sport
 • Kolaž
 • Region / Svijet
 • Kultura
 • Nauka / Tehnologija
 • Kolumne
 • Savremena karijatida
 • Ostalo
Društvo

Bar: Dodjeljene nagrade dobitnicima diplome "Luča"

Tradicionalni prijem Opštine Bar za učenike barskih osnovnih i srednjih škola, dobitnike diplome "Luča", održan je danas na platou ispred Dvorca kralja Nikole.

Bar: Dodjeljene nagrade dobitnicima diplome "Luča" Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

"Svršeni osnovci i srednjoškolci, koji su tokom svog školovanja postigli odličan uspjeh i primjereno vladanje, nagrađeni su od strane lokalne uprave za svoj rad i zalaganje novčanim nagradama u iznosu od 80, odnosno 130 eura, kao i poklon knjigama „Crnogorska istorija“ autora Živka Andrijaševića i „Žene iz grada bez vrati (Ne)zaboravljene Baranke XX vijeka“ Željka Milovića", saopšteno je iz Opšrine Bar. 

Pozdravljajući prisutne, potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanović je istakla da je povod ovog okupljanja proslava krune devetogodišnjeg, odnosno trinaestogodišnjeg predanog rada, truda i zalaganja "najbolje barske đece".

"Vjerujem da će vas vaše Luče voditi ka novim budućim uspjesima, novim saznanjima, otkrivanjima sebe i svojih potencijala. Ujedno želimo da vaše Luče najsjajnije i najljepše sijaju upravo ovdje, u vašem gradu, odakle ste ponikli i đe ste počeli da stičete prva znanja i da upijate one temeljne vrijednosti života", poručila je Spičanović.

Ona je, u ime lokalne samouprave, čestitala svim dobitnicima ističući još jednom da su upravo oni ponos svoje porodice, svojih škola, ali i ponos grada.

Nagrade su dodjeljene za 78 učenika osnovnih škola i 84 učenika srednjih škola, od kojih je 28 dobilo diplomu za odličan uspjeh i primjereno vladanje iz svih nastavnih predmeta tokom cjelokupnog školovanja, dok su njih 56 nosioci diplome za odličan opšti uspjeh iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj i srednjoj školi.

Opština Bar tradicionalno nagrađuje i đaka generacije Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“, kao mladog umjetnika koji dostojno reprezentuje svoj grad i državu, kako na brojnim takmičenjima, gdje osvaja zavidne nagrade, tako i na raznim manifestacijama i događajima. Ove godine, nagrada je pripala Lani Milanović, mladoj pijanistkinji u klasi profesorice Jelena Dobrković, koja je svojim virtuoznim muziciranjem, zajedno sa horom OŠ „Meksiko“, obilježila umjetnički program prijema.

Nosioci diplome „Luča“ 2022/2023. godine u barskim osnovnim školama su:

JU OŠ “Anto Đedović”: Đoković Željana, Đurković Anđelija, Joković Tamara, Šćekić Matea, Rajšić Laura, Martinović Katarinai Knežević Lazar

JU OŠ “Blažo Jokov Orlandić”: Popović Isidora, Vuković Mina, Gvozdenović Novak, Ibrišimović Dina, Dobrković Anastasija, Bulatović Dragana, Jovanović Vuk, Karanikić Filip, Kerndl Leonard, Kosović Marko,Milošević Anastasija, Sinanović Ida Havaja, Bošković Bogdan, Ivaščenko Darija,Lekić Maša, Mitrović Katarina,Nenezić Anđela, Okuka Teodorai Radović Boško

JU OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeu“:Ljekperić Ildorinai Popović Dielza

JU OŠ ’’Jugoslavija’’: Đurišić Balša, Bošković Tijana, Kićović Sofija, Mitranić Sofija,Smolović Filip, Karadžić Mina,Dabović Filip,Pečurica Vasilije,Labović Sofija,Drobnjak Dušan,Opančina Jovan, Vukčević Nađa,Stojanović Matija,Macanović Miljana, Ojdanić Vukoman,Tomašević Ana, Belkina Polina,Savić Sergej, Drobnjak Anđelina, Duraković Sara, Marđokić Katarina,Iličković AndrejiŠćepanović Teodora

JU OŠ ’’Kekec’’: Đenđinović Danilo, Bošković Staša, Stanišić Anđelai Raspopović Vuk

JU OŠ ’’Meksiko’’:Đurišić Jovana,Purlija Andrea, Aljošević Haris,Mučić Adin,Darmanović Aleksa, Pavlović Andrej, Grgurević Arnela, Tahlović Esma, Mustafić Medina, Bajrović Tarik,Zarubica Nada, Zarić Vladana,Novaković NikolaiRožkova Kira

JU OŠ “Mrkojevići’’:Mehmedović Dženan, Duškić Aldin,Usezić Albina

iSmajić Ammar

JU OŠ ’’Srbija’’: Vučetić Anđela, Pepđonović Aleksandra, Perazić EhelaiAljošević Benjamin

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.