Regioni

Bar dobija novi gradski park; Moderna zelena parkovska površina na više od 6000m2

Opština Bar započinje radove na izgradnji i uređenju novog gradskog parka u blizini sportske dvorane „Topolica“ ukupne površine 6325m2. 

Bar dobija novi gradski park; Moderna zelena parkovska površina na više od 6000m2 Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

Projektom je, kako su saopštili iz Opštine, predviđena izgradnja parka koji će biti pejzažno uredjen sa bogatim vegetacijskim fondom i popločanim stazama, a novouređene površine biće u potpunosti pokrivene modernim sistemom za navodnjavanje. Uz postavljeni parkovski mobilijar i novu javnu rasvjetu, građani će dobiti na raspolaganje novu urbanu zelenu površinu, prilagođenu njihovim potrebama, koja će dodatno upotpuniti ambijent ovog dijela grada, inače prepoznatog kao mjesto susreta i odmora za sve generacije.

"Ukupna investiciona vrijednost ugovorenih radova iznosi više od 290.000 eura, a za izvođača radova odabran je „Bomakos“ d.o.o. Podgorica, kao nosilac zajedničke ponude koja uključuje „Project Engineering Renaissance“ d.o.o,“Verde Projekt“ d.o.o, „Geotin MNE“ d.o.o. i „Sysco“ d.o.o.

Glavni projekat je uradjen od strane „B4projekt“d.o.o. iz Bara i revidovan je od strane „VU-Ti inžinjering“doo Bar. Nadzor nad izvođenjem radova povjeren „N&B inžinjering i konsaltingu“d.o.o. Nikšić", navode iz Opštine Bar. 

Izgradnja novog gradskog parka predstavlja nastavak aktivnosti lokalne uprave na uređenju javnih površina, adaptaciji, opremanju ili izgradnji novih parkova i igrališta, te unaprijeđenja ukupnog prostornog ambijenta, sa namjerom da, kako su naveli, svi urbani djelovi grada dobiju udoban prostor za svakodnevni boravak, rekraciju i odmor građana i turista.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
J Jane_neregistrovani
19.09.2023. 07:48

Je li predviđeno da u parku bude ograđen prostor za kućne ljubimce? Jer i oni traže da se izigraju i istrče, a mi nemamo gdje da ih pustimo. Vlasnica sam psa, ali se oštro protivim puštanju pasa bez povodca na javnim površinama. 10% ove površine bi bilo sasvim dovoljno.

1
0
b br_64_neregistrovani
19.09.2023. 07:32

Bar je slobodna teritorija.

2
2