Crna hronika

Saslušana dva svjedoka u okviru istrage protiv bivšeg direktora Uprave policije

Baković: Veljović nikada ni za koga nije intervenisao kod mene

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković juče je u Specijalnom tužilaštvu kazao da Veselin Veljović kod njega nikada nije intervenisao za bilo koju osobu pa ni da se Muju Nikočeviću vrati blindirani automobil, kazao je za Pobjedu advokat Zdravko Begović.

Baković: Veljović nikada ni za koga nije intervenisao kod mene Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

On je naveo da je Baković svjedočeći u okviru istrage koju je Specijalno tužilaštvo otvorilo protiv bivšeg direktora Uprave policije pojasnio da je blindirani automobil Nikočeviću vraćen regularno.

-Baković je saopštio da je Uprava policije u okviru provjera i od Interpola dobila saglasnost da se Nikočeviću vrati vozilo odnosno da nema podataka da njegov automobil potražuje bilo koja država Evropske unije. Blindirani automobil je Nikočeviću vraćen bez intervencije, na zakonit način – kazao je advokat Begović koji zastupa osumnjičenog Nikočevića.

Advokat Nikola Martinović je nakon saslušanja svjedoka izjavio za medije da je Baković potvrdio odbranu njegovog branjenika Veselina Veljovića koju je u specijalnom tužilaštvu dao nakon hapšenja 24. jula.

-Baković je rekao da ga Veljović nikada nije zvao ni za jedan predmet, niti na bilo koji način intervenisao u pogledu da se pogoduje nekom licu. Dakle, za mene je sada jasno, svjedoci su potvrdili ono što je Veljović rekao još u julu mjesecu, da on nema krivice i da je svoj posao radio časno i pošteno. Tužilaštvo sada treba da se ozbiljno zabrine, a sudstvo da reaguje zašto se ljudi dva mjeseca nalaze u pritvoru i čeka se svjedočenje svjedoka koji su iz Podgorice - kazao je advokat Nikola Martinović.

U okviru istrage svjedočio je i pripadnik barskog interventnog voda Uprave policije Saša Knežević.

Advokat Martinović je ukazao da Knežević nakon hapšenja Veljovića nije pominjan.

-Saslušavan je na radnju koja nije ni stavljena u Naredbi o istrazi. Tužilaštvo hoće da izmisli neku radnju da bi stavilo Veljoviću na teret - smatra advokat Martinović.

Knežević je juče u Specijalnom tužilaštvu kazao da je jednom prilikom učestvovao u saobraćajnoj kontroli osumničenog Aleksandra Mrkića koji je vozio blindirani ,,pasat“.

Mrkić je tada policiji pokazao dokument u kome je bilo navedeno da se radi o specijalnom vozilu.

Tom prilikom policajci su kontaktirali i strješinu od kojeg su dobili podatak da Mrkić nije operativno interesantna osoba, nakon čega su ga pustili.

Saslušanju svjedoka juče u Specijalnom tužilaštvu nije prisustvovao Veselin Veljović. Prema riječima njegovog advokata, Veljović nije sproveden iz Istražnog zatvora usljed zdravstvenih problema.

Veljović je uhapšen 24. jula zajedno sa Nikolom Mrkićem i Mujom Nikočevićem zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji koju je formirao Aleksandar Mrkić radi krijumčarenja cigareta.

Veljović, Mrkići i Nikočević su se pod lupom istražitelja našli nakon prijema obavještajnog paketa Europola 27. juna 2023. godine kada se došlo do novih činjenica i podataka koji ukazuju da istragu treba proširiti prema pomenutim licima. Prema naredbi za proširenje istrage, Veljović je 22. i 23. decembra 2020. godine kao savjetnik predsjednika Crne Gore za odbranu i bezbjednost, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja Aleksandra Mrkića upozorio da će policija 25. decembra pretresti porodičnu kuću i druge prostorije koje koristi pripadnik Mrkićeve kriminalne organizacije Mujo Nikočević.

Specijalno tužilaštvo tereti Veljovića i da je kriminalnoj organizaciji Mrkića odavao povjerljive podatke u vezi sa aktivnostima i predmetima koji se tiču krijumčarenja cigareta.

S druge strane, Veljović je prilikom saslušanja pred tužiocem

negirao bilo kakvu povezanost ili pripadništvo u kriminalnoj organizaciji Aleksandra Mrkića, napominjući da je upravo protiv njega vodio više akcija dok se nalazio na čelu crnogorske policije.

Istovremeno, odbacio je kao neosnovane optužbe da je upozoravao Mrkića na policijske akcije iz razloga što nikada nije koristio kriptovani telefon, niti je ikada učestvovao u bilo kakvoj komunikaciji u Skaj aplikaciji.

Veljović je pojasnio da ne koristi bilo koji vid elektronske komunikacije putem interneta niti ima profil na društvenim mrežama.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
R RimskoPravo_neregistrovani
03.10.2023. 07:46

CG je toliko pod uticajem revanšizma Aktuelne vlasti potpomognuta komandom SPC . Veljovic snosi posljedice zbog onog ,,rekla kazala,, ovo ima refleksiju prema CG PRAVDI I PRAVU kojeg nepostoji već tri godine.

7
0
s satisfakcija_neregistrovani
03.10.2023. 09:44

@RimskoPravo_neregistrovani Veljovicu se nikad ne mogu revansirat dovoljno . Jednostavno je toliko zla na njegovom tasu da ne moze da pretegne .

0
1
A Aha_neregistrovani
03.10.2023. 13:10

@satisfakcija_neregistrovani sta je botu , treba parizer danas za sendvic. Sektasu vuckov🤣🤣🤣🤣🤣🤣

1
0
r rašo_neregistrovani
03.10.2023. 06:47

Laž , sve je laž. Ko je lud da bilo što prizna . Ta saslušanja su obične gluposti i gubljenje vremena. Bitno je ima li dokaza ili nema . Izjave svjedoka ne treba uzimati u obzir i na njima zasnivati optužbe jer svi lažu , neko jer mora , neko iz koristi , ali svi lažu.

4
7