Crna hronika

Osumnjičeni za ubistvo poručio

Bajramović: Neću se predati jer nijesam ubio Roganovića

Podgoričanin Mili Bajramović, kojeg policija potražuje jer je osumnjičen da je 13. februara, na skalama pored Kanli kule u Herceg Novom, ispalio smrtonosne hice u Novljanina Šćepana Roganovića, obratio se pismom Danu, koje je dostavio preko porodice i naveo da se zbog logičnog nepovjerenja u pravosudne organe države Crne Gore neće lično pojavljivati pred nadležnima zbog sumnji za koje ga terete.

Bajramović: Neću se predati jer nijesam ubio Roganovića Foto: Foto V. Vujnović/novosti.rs
Izvor

“Ali ću preko pravnog zastupnika dokazati svoju nevinost. Nakon nekoliko dana šoka i agonije u kojoj se nalazimo moja porodica i ja, moram da se obratim javnosti u vezi sa tvrdnjom Uprave policije da sam učestvovao u ubistvu Šćepana Roganovića. Dužan sam da obavijestim porodicu, kumove, prijatelje i poznanike da bukvalno nemam nikakve veze sa pomenutim krivičnim djelom. Već duži vremenski period nalazim se van Crne Gore iz koje sam praktično protjeran od strane službenika Uprave policije, jer su me u više navrata zvali na razgovor i govorili da mi je ugrožena bezbjednost u Crnoj Gori zbog prijateljstva sa Novljanima Z.M. i K.V. nad kojima je više puta pokušana likvidacija”, tvrdi u pismu osumnjičeni Bajramović.

Kako je naveo, kada je otišao iz Crne Gore policijski službenici su nastavili da jednom mjesečno posjećuju njegovu porodicu i iznose iste tvrdnje.

“Zbog svega toga moja porodica i ja bili smo u strahu za moju bezbjednost, a meni su određeni ljudi, bliski policiji koji si mi prijateljski nastrojeni, govorili da čak ni od policije ni tužilaštva nijesam siguran jer sam kao ranije osuđivano lice podoban da odgovaram za neko teško krivično djelo koje nije rasvijetljeno, kako bi se zadovoljila javnost. To mi je djelovalo kao priča iz filmova sve do dana kada mi se desio pakao od života i kada sam direktno povezan sa teškim ubistvom”, navodi Bajramović u pismu.

Samim tim što je najavio da se neće predati policija će nastaviti da traga za njim.

Iz Uprave policije su saopštili da je podnijet poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave protiv protiv M.B. zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja, dok se I.G. tereti za teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije.

Osumnjičeni nijesu dostupni nadležnim organima i oni se potražuju.

Portal Analitika