Svijet

Multimilijarder mu odgovorio

Bajdenov sin žestoko kritikovao Maska: On je najgluplja osoba na svijetu

Hanter Bajden, sin američkog predsjednika Džoa Bajdena, žestoko je kritikovao multimilijardera Ilona Maska, kazavši da je ravnodušan prema slobodi govora i demokratiji. Poručio je da je Musk "najgluplja osoba na svijetu".

Bajdenov sin žestoko kritikovao Maska: On je najgluplja osoba na svijetu Foto: Reuters
Portal AnalitikaIzvor

Osim toga, u intervjuu za Moby Podcast Maska je okrivio za širenje dezinformacija na društvenoj mreži X čiji je vlasnik te ga je opisao kao "veoma oštećenim ljudskim bićem".

Mask mu je odgovorio upravo preko svoje društvene mreže, ismijavajući ga zbog spornih videozapisa koji su 2019. godine pronađeni na Hunterovom laptopu nakon što je laptop dao na popravku.

"O kojim 'dezinformacijama' on govori? Tip je napravio nekoliko snimaka svojih zločina zbog kojih bi trebao dobiti nagradu za kinematografiju", napisao je Mask.

Hanter, koji je nedavno optužen za poreznu utaju, u spomenutom podkastu je Maska nazvao licemjernim i potpunom neznalicom o političkom sistemu Sjedinjenih Američkih Država.

"Ilon Mask ne mari za prokleti Prvi amandman (kojim se garantuje sloboda vjeroispovijesti, sloboda govora i medija, sloboda okupljanja). Njega nije briga ni za koga osim za sebe. Nije ga briga za demokratiju, nije ga briga za našu slobodu glasanja", rekao je.

Prema njegovim riječima, da li se ikada od Muska vidjelo nešto što je bilo kakva racionalna odbrana demokratija, onoga što su Amerikanci stvorili, prenosi list Independent.

Portal Analitika