Društvo

Čavor: Ne samo da ćemo blokirati rampe, nego ćemo da ih uklonimo

Izvor

« Dalje traženje odluka pravnih institucija je samo dobijanje vremena da bi oni i dalje naplaćivali rampu i otimali novac od ljudi. Ako već oni hoće da zaštite turističku sezonu onda neka oslobode strance neregularnih naplata, jer ovako oni odbijaju turiste i mnogo je negodovanja na tim rampama. Igraju se gluvih telefona i ne može im se ništa vjerovati. Zašto su nas prije dva mjeseca uputili na pravni put, a sada kada smo pravnim putem dobili rješenje da su te rampe neregularne, oni sad pričaju o Ustavnom sudu i da su pisali žalbu, a tamo jasno piše da žalba ne odlaže izvršenje.»

Čavor najavljuje da će mjestani za vikend  ipak povući radikalnije poteze :

« Ne samo da ćemo praviti barikade, nego ćemo da ih uklonimo. I ranije su mještani kretali da ih uklone, ali smo ih molili da to ne rade. Mrdak i Gregović samo pričaju praznu priču, obmanjuju javnost sa neistinama da ne postoji nalog i mi više sa njima na ovaj način ne možemo da sarađujemo. Ako će da se dozovu pameti, da poštuju zakon i rješenje onda možemo da sjednemo i da pričamo.»

Mještani Njeguša, Bajica i Bjeloša  već tri mjeseca pokušavaju da se izbore za ukidanje naplatnih rampi u Nacionalnom parku Lovćen. Podsjetimo ulaz u NP Lovćen kosta dva eura.

Portal Analitika