Društvo

Čavor: Ako nas vlast ne podrži, bojkotovaćemo izbore

Izvor

Predstavnik mještana Dragan Čavor podsjeća da postoji rješenje glavnog inspektora za saobraćaj da se rampe uklone, pa traže da vlast opravda njihovo povjerenje i pomogne im da se oslobode rampi.

- Može se lako vidjeti da su birači ove tri mjesne zajednice bili lojalni ovoj vlasti punih 20 godina. Ako ona nas, kao svoje potencijalne podržavaoce, ne podrži, bojkotovaćemo ove izbore. Vjerujte da smo spremni da "izguramo" ovo, pa makar uključili i predstavnike EU, da kažemo ljudima šta se sve ovdje radi. Pozivamo državne institucije da zbilja riješe ovaj problem, i to vrlo jednostavnoo: rješenja koja su izdata, nalog koji je izdat, da se sprovedu. Ako gospoda iz Nacionalnog parka misle da treba da idu na Vrhovni sud, na Ustavni sud, na ne znam koji sud, do Strazbura - neka se žale, pa ćemo da vidimo ko je u pravu. Ali, sada pravne činjenice kažu da su rampe nelegalne i da moraju da se sklone - kazao je Čavor za podgorički radio.

On odbacuje tvrdnje direktora Nacionalnih parkova Crne Gore Zorana Mrdaka da mještani blokadom rampe šalju ružnu sliku i tjeraju turiste. Kako kaže, to zapravo radi rukovodstvo Nacionalnih parkova.

- Njihovo postupci nimalo turistički dobro ne predstavljaju Lovćen. Kada se uđe u nacionalni park, vidi se da ta ulaznica, odnosno putarina koju naplaćuju, služi samo za dolaženje do Mauzoleja. Na Mauzoleju se ponovo plaća ulaz, mislim da je tri eura po osobi, i normalno je da se za Mauzolej plati ulaznica. Međutim, turisti se onda pitaju za šta su dali dva eura na rampi i ogorčeni su. I to nije sve. Kad turisti uđu u Nacionalni park, pa kad vide da nema nijednog toaleta nego moraju po privatnim kućama da mole da se koriste toaletom, onda je to tužna slika.

Foto: geolocation.ws

Portal Analitika