Svijet

Avganistan: U dvije škole otrovano gotovo 80 djevojčica

Blizu 80 djevojčica je otrovano i hospitalizovano nakon dva odvojena napada na osnovne škole u sjevernom Avganistanu, rekao je u nedjelju lokalni avganistanski zvaničnik.

Avganistan: U dvije škole otrovano gotovo 80 djevojčica Foto: Ilustracija
AgencijeIzvor

Šef pokrajinskog odjeljenja za obrazovanje Mohamad Rahmani rekao je da su se napadi dogodili u provinciji Sar-e-Pul, u okrugu Sangčarak, tokom subote i nedjelje.

Dodao je da je 60 učenica otrovano u školi Nasvan-e-Kabod Ab, a 17 drugih u školi Nasvan-e-Fajzabad.

"Učenice smo prebacili u bolnicu i sada su sve dobro", rekao je za AP.

Nije dao informacije o tome kako su djevojčice otrovane niti o prirodi njihovih povreda. Takođe, nije kazao koliko godina imaju, osim da pohađaju nastavu od prvog do šestog razreda.

Smatra se da je ovo prvi put da se ovakav napad dogodio otkako su talibani došli na vlast u avgustu 2021. godine i ograničili prava i slobode afganistanskih žena i djevojaka.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.