Crna hronika

Lišen je slobode

Autoput: 65-godišnji Podgoričanin putovao sa 54 kilograma droge

Šezdesetpetogodišnji M.Đ. (65) iz Podgorice lišen je slobode pod sumnjom da je krijumčario 54 kilograma marihuane.

Autoput: 65-godišnji Podgoričanin putovao sa 54 kilograma droge Foto: UP
Portal AnalitikaIzvor

"Naime, u sklopu planskih aktivnosti policije sprovedenih u cilju suzbijanja krijumčarenja opojne droge danas je oko 12,30 časovana auto - putu Podgorica - Kolašin, u mjestu Vjeternik, izvršena kontrola vozila marke“Ford Kuga” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.Đ. Tom prilikom su u vozilu pronađene dvije torbe u kojima su bila 54 pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 54 kilograma", saopšteno je iz policije.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Odsjeka za borbu protiv droga i Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su uz podršku pripadnika Mobilne jedinice za bezbjednost saobraćaja, spriječili krijumčarenje 54 kg marihuane i lišili slobode M.Đ. (65) iz Podgorice. 

Sumnja se, kažu, kako je M.Đ. navedenu drogu preuzeo u Podgorici i da je imao namjeru da je prokrijumčari u Republiku Srbiju. 

"Oduzeta droga biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru. Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici M.Đ. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", istakli su oni.

Portal Analitika