Društvo

Potpisan sporazum

Arbitražni sud i Pravni fakultet dogovorili saradnju

Predsjednik Arbitražnog suda, pri Privrednoj komori Crne Gore, Vesko Božović i dekanka Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prof.dr Aneta Spaić, poptisali su Sporazum o saradnji.

Arbitražni sud i Pravni fakultet dogovorili saradnju Foto: PKCG
Portal AnalitikaIzvor

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali i predsjednica Privredne komore, dr Nina Drakić, sekretarka Arbitražnog suda Maja Golović-Vojinović, kao i redovni profesori na Pravnom fakultetu, prof.dr Vladimir Savković i prof.dr Dražen Cerović.

"Promovišući ideju unapređenja praktičnih znanja i vještina, postizanja što kvalitetnijeg pravničkog obrazovanja i povezivanja teorije i prakse iz oblasti arbitraže i drugih alternativnih načina rješavanja privrednih sporova, a u skladu sa njihovim nadležnostima, ove dvije institucije saglasne su da uspostave međusobne odnose saradnje, uređujući ih", saopšteno je iz Privredne komore. 

DSC-3470

Predmet ovog Sporazuma, dodaje se, je razvijanje međusobne saradnje i edukativne djelatnosti koje budu ocijenjene kao komplementarne sa stanovišta obje strane potpisnice.

Sporazum se realizuje kroz saradnju strana potpisnica u cilju sprovođenja aktivnosti kroz organizovanje zajedničkih okruglih stolova, seminara i drugih aktivnosti u cilju unapređenja i promovisanja arbitražnog i drugih alternativnih načina rješavanja privrednih sporova.

"Arbitražni sud, pri Privrednoj komori Crne Gore, će omogućiti obavljanje stručne prakse studentima Pravnog fakulteta Unverziteta Crne Gore radi sticanja praktičnih vještina. Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore će omogućiti zajednički naučno-istraživački rad kroz naučne i stručno-aplikativne projekte od nacionalnog, regionalnog i međunarodnog značaja u oblastima od zajedničkog interesa, koji će doprinijeti afirmaciji arbitraže i drugih alternativnih načina rješavanja privrednih sporova", ističu iz Privredne komore.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.