Crna hronika

Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Milovića i Novakovića: Policajcima će suditi za planiranje ubistva

Odbjegli policijski službenik Ljubo Milović i njegov kolega Marko Novaković optuženi su za planiranje ubistva sada pokojnog vođe "škaljarskog klana" Jovice Vukotića. Viši sud u Podgorici odbio je navode optužnice za krivično djelo pokušaj ubistva, dok je u ostalom dijelu potvrdio optužni akt. Na tu odluku žalilo se Specijalno državno tužilaštvo, pa je konačnu odluku donio Apelacioni sud.

Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Milovića i Novakovića: Policajcima će suditi za planiranje ubistva Foto: Ilustracija: shutterstock.com
DanIzvor

SDT je podiglo optužnicu protiv Milovića i Novakovića stavljajući im na teret krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju putem pomaganja i zloupotreba službenog položaja. Kriminalnu grupu, prema optužnici, formirao je navodni vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer.

U vrijeme izvršenja krivičnog djela Milović je bio suspendovan s posla, zbog čega, kako se navodi, nije mogao dobijati službene informacije o kretanju Vukotića, pa je za taj posao bio zadužen Novaković. Kao aktivni službenik policije, on je, kako tvrde iz SDT-a, pribavljao informacije koje je prenosio Miloviću, a on Zviceru.

Portal Analitika